14 maart 2018 door: T.Stegeman Veurjoarsvesiete, een hele avond non stop entertainment

Onthaald worden op muziek van het trio Everthree, een heerlijk Borns maatje van de bakker Jan Koehorst bij de koffie en daar bovenop nog eens heerlijk genieten van een show vol muziek, komische scenes en schitterrende conferences. Het publiek dat een kaartje gekocht had voor een van de drie voorstellingen kreeg waar voor zijn geld. Genieten was het toverwoord en de stemming zat er goed in tijdens deze Veurjoarvesiete. Na 35 keer Niejjoarsvesiete kiezen de Boornse Noabers nu voor de Veurjoarsvesiete. Voor het publiek geen punt, voor de opzet van de voorstelling ook niet. Annemieke en Gerrit Rensink zorgden weer voor de muzikale ondersteuning en deden bovendien nog een duit in het zakje voor de donorwet. Op het bekende ‘’Leef!’’ van Andre Hazes jr. hadden ze een eigen tekst gemaakt met ‘’Geef!’’ Hans Wools hield een vlammend betoog voor het Twents. Hield het publiek prachtige uitdrukkingen voor die niet in het Nederlands zijn te vertalen. Heel herkenbaar was de intonatie bij het ‘’Joa’’ of  ‘’joa, joa’’ hetgeen verschillende betekenissen oplevert. Nieuwkomer Monique van den Berg voelde zich helemaal thuis bij de groep en kreeg samen met Karin Vos de lachers al snel op de hand. Freek Lindenhovius had zich ontpopt als speciale agent van de burgemeester en bracht het publiek op de hoogte van de laatste nieuwtjes uit het dorp. Ada Ellenbroek zag als bijstandsmoeder het leven niet meer zo vrolijk. Rob van Munster kroop in de huid van de Bisschop van Munster en had zelfs een lijntje met Paus Frans(iscus). Hardy Ellenbroek praatte als een rasechte entertainer alle onderdelen aan elkaar en vulde de gaatjes met zijn moppen en praatjes. Zoals reeds gemeld de bezoekers genoten van de voorstelling en in de foyer werd er onder het genot van een glaasje en een lekker muziekje nog lang nagepraat. De volgende voorstelling van de Boornse Noabers is weer over twee jaar!

A.H.