15 juni 2021 door: T.Stegeman Heeren weer klaar voor Oranje

‘’Geweldig dat zo’n Bornse jongen daar in het veld loopt!’’

 

door Annemarie Haak

 

Eurosportzaak kleurt oranje deze dagen. Shirts, slingers, ballen, shorts, ludieke hebbedingetjes, het is allemaal oranje wat de klok slaat. En dat kan ook haast niet anders want Jan Schefer wil als voorman van de Heeren van Oranje toch laten zien waar het momenteel om gaat. Eindelijk na zeven lange jaren te hebben gewacht, konden de eerste tickets weer gekocht worden. En wie mocht denken dat dit illustere gezelschap van oranje supporters niet meer levensvatbaar zou zijn, heeft het mis. De groep is inmiddels aangevuld met nieuwe leden en is weer op het oude niveau van veertien leden. ‘’Voornamelijk jongere leden zijn erbij gekomen en daar zijn we heel blij mee’’, verklaart Schefer die al vanaf de oprichting in 1989 betrokken is bij de groep. ‘’Dat brengt weer nieuw elan in de groep.’’ De voorzitter benadrukt echter wel dat er van te voren een selectie is gehouden, de sfeer in het gezelschap moet immers goed blijven. Mede daarom is veertien ook het maximum wat het aantal Heeren betreft. Met deze groep zijn ze dan ook present tijdens de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal in de Johan Cruijffarena.

 

Eigenlijk hadden ze vorig jaar de voorbereidingen al rond, maar vanwege corona werd het EK verschoven naar 2021. Om het nuttige en het aangename met elkaar te verenigingen, werd de bekende markante bus stevig onder handen genomen, zodat het voertuig glansrijk door de keuring kwam en weer tiptop mee kan naar de wedstrijden. De toegangskaarten waren al in 2020 besteld, maar helaas mochten er nu geen 45.000 toeschouwers in het stadion maar slechts 18.000! Dat betekende dat er geloot moest worden. De Heeren van Oranje kregen uiteindelijk achttien kaarten toegewezen voor de eerste drie wedstrijden.  ‘’Om alles zo eerlijkmogelijk te laten verlopen, hebben we de kaarten verdeeld zodat iedereen in ieder geval één wedstrijd fysiek kan meemaken. We gaan met z’n allen samen in de bus naar het stadion. Daar gaat een deel naar binnen en de overigen volgen de wedstrijd op het scherm dat in de bus hangt.’’

 

Vooraf moet er uiteraard getest worden. Daarom vertrok het gezelschap afgelopen zaterdag naar de RAI voor de test. Is de uitslag negatief, dan kan diegene naar binnen. ‘’Ook dat gebeurt in groepen. We hebben een tijd meegekregen waarop je je moet melden bij de ingang. We zitten dan ook niet bij elkaar zoals dat altijd wel het geval was. Niet zo leuk, maar het is niet anders. In ieder geval wel bij elkaar in hetzelfde vak. We zijn allang blij dat we naar binnen kunnen en dat we Wout Weghorst zien spelen. Het is toch geweldig dat zo’n Bornse jongen daar in het veld loopt!’’.’’

Zondagavond om 21uur begon de wedstrijd. Oekraïne was de eerste tegenstander in de poule.

Voor aanvang van de wedstrijd ging het illustere gezelschap nog even op de foto. Uiteraard in een flitsende splinternieuwe  oranje outfit.