22 juni 2021 door: T.Stegeman Volksfeesten bingo online

Het wordt welhaast een vertrouwd bericht. Feesten die niet doorgaan vanwege corona. Maar er zijn veel creativelingen die toch een ludieke oplossing vinden. De organisatie van de Volksfeesten Zenderen is zo’n club. Daarom staat er een online bingo op het programma, waar iedereen aan deel kan nemen. Er is inmiddels een prijzenpakket van ruim 3000 euro en dat kan nog meer worden,  dus er valt heel wat uit te delen!

Voorzitter Bryan Sonder is laaiend enthousiast. Een Foute 500 party, een online bingo gebaseerd op muziek. En iedereen kan meedoen, ook mensen die niet in Zenderen wonen. ‘’We spelen vijf rondes en daartussendoor houden we nog diverse spelletje zoals het Rad van Fortuin en de Caviabaan waarmee ook leuke prijzen te winnen vallen’’. Er zal veel interactie zijn met het publiek. Vooraf kunnen deelnemers verrassingsboxen bestellen waarin heerlijke lekkernijen voor bij het spel en de bingokaarten zitten verpakt. Er zijn boxen van 15 euro maar ook van 25. Afhankelijk van het aantal bingokaarten.  Tot het prijzenpakket behoort onder meer een LCD 55 inch smart televisie twv 800 euro, beschikbaar gesteld door Bas Baake uit Delden. Verder een tuinkachel twv 350 euro van het Kachelhuis uit Zenderen. En dan zijn  er nog diverse prijzen waaronder een wijnproeverij en verrassingspakketten. De prijzen worden nog diezelfde avond thuis bezorgd.

Normaal gesproken beslaan de feesten een heel weekend, maar vanwege alle beperkingen heeft de organisatie besloten om het te beperken tot één dag en dat is zaterdag 3 juli!

Als eerste staan de kinderactiviteiten op de rol, die ’s morgens om tien uur beginnen. Het gaat hierbij om een fotopuzzeltocht waarbij kinderen de afgebeelde locaties op moeten zoeken. Deze activiteiten kunnen de kinderen zelfstandig doen of onder begeleiding van hun ouders.  Op de vrijdagmiddag voorafgaande, dus op 2 juli, staat er een opkikkeractiviteit gepland die in samenwerking met de Zuivelhoeve opgezet gaat worden. ‘’Dan kun je iemand waarvan jij vindt dat die een opkikkertje heeft verdiend, een pakket toesturen twv 10 euro!’’ Hoe? Voor meer informatie kan aangeklikt worden op de facebookpagina van de Volksfeesten Zenderen.

De organisatie bestaat uit twaalf personen en ze vinden het  allemaal heel erg jammer dat de feesten niet op de gebruikelijke manier door kunnen gaan. ‘’We hadden net een nieuw bestuur gevormd en hadden een nieuwe wending aan het feest gegeven, die erg goed aansloeg, toen corona uitbrak. Vorig jaar moesten we alles afgelasten, maar dat wilden we dit jaar niet weer. Vandaar dat we nu dit programma hebben opgezet. Het is heel professioneel opgezet  in samenwerking met een studio uit Enschede die vaker dit soort evenementen gedaan heeft. We hebben alvast een promotiefilm laten maken, die staat onder meer op de facebookpagina van de Bornse Courant te zien is.’’

Alles is dus geregeld, met uitzondering van het EK Voetbal.  Maar ook daar is aan gedacht. ‘’Mocht Nederland in de kwartfinale terechtkomen en op die avond moeten spelen, dan wachten we gewoon tot de wedstrijd afgelopen is.’’  Deelnemers worden op de hoogte gehouden.    A.H.