4 april 2018 door: T.Stegeman Paasei Challenge bij Groen Zwart

Het was een spontaan idee van de activiteitencommissie van korfbalvereniging Groen Zwart: de Paasei Challenge !! De jeugdleden van Groen Zwart konden een constructie bedenken en bouwen rondom een ei. De constructie, inclusief ei, wordt vervolgens van een hoogte van 5 meter losgelaten, waarbij het ei heel moest blijven.

Dinsdag 27 maart was het zover. Maar liefst 24 individuele deelnemers en duo’s waren aanwezig om met hun creaties deel te nemen aan de 1e Groen Zwart Paasei Challenge.

De organisatie en jury waren voor aanvang van het evenement onder de indruk van de creativiteit van de jonge korfballers. Een groot aantal constructies waren uitgevoerd met een parachute, anderen gebruikten ballonnen om de valsnelheid af te remmen. De eieren waren in de meeste gevallen zorgvuldig weggestopt in bubbeltjesplastic, pur-schuim of andere zachte materialen.

Om precies half zeven werden de deelnemers verzocht zich voor een groepsfoto te verzamelen voor de 5 meter hoge steiger, welke voor de gelegenheid was opgebouwd tussen de korfbalvelden en het clubhuis van Groen Zwart. Remko Wigger, voorzitter van de Activiteiten Commissie van GZ, verwelkomde de deelnemers en het in grote getale opgekomen publiek. De spelregels werden uitgelegd en de 1e kandidaat werd naar voren geroepen.

Alle deelnemers kregen de kans om kort uit te leggen hoe de constructie was gebouwd en waarom het ei heel zou blijven. Vervolgens werd de constructie naar 5 meter hoogte gebracht en losgelaten, de zwaartekracht deed de rest.

Het publiek werd getrakteerd op vernuftige en spectaculaire bedenksels van de deelnemers. Met regelmaat was er gejuich en applaus te horen. Opvallend was het feit dat slechts 4 eieren de challenge niet overleefden. Het merendeel van de eieren bleef wonderbaarlijk heel, technisch gezien een geslaagd evenement dus.

Nadat alle creatieve constructies de val van 5 meter hoogte hadden ondergaan, was het de beurt aan de jury om de winnaars bekend te maken. De originaliteitsprijs ging naar het duo Iris Boswinkel en Britt Nijhuis, zij hadden hun ei verpakt in een zak vol met geel-roze gesuikerde spekjes. De jury vond deze vorm van “bacon and eggs” erg leuk gevonden.

Luuk Olsman kreeg de 1e prijs voor effectiviteit. Zijn creatie week af van de meeste creaties. Zijn ei was verpakt in een plastic zak dat voor de helft gevuld was met water. Luuks’s voorspelling, dat het water de val zou breken en het ei daardoor heel zou blijven, bleek helemaal waar.

De activiteiten commissie van Groen Zwart heeft weer eens laten zien dat het bij Groen Zwart niet alleen om korfbal gaat. De eerstvolgende activiteit op de korfbalvelden is het traditionele Prik toernooi op 2e Paasdag, met aansluitend de strijd om de beste afstandsschutter 2018. Deze activiteit start om 12:00.