4 april 2018 door: T.Stegeman Het paasvuur brandde weer!!

Kees Oud mocht deze keer het Poasboake aansteken. De 100% vrijwilliger die samen met zijn echtgenote al heel wat werk verzet heeft in zijn leven, voelde zich zeer vereerd. Maar voordat Oud het terrein mocht betreden stond daar plotsklaps de bisschop (Rob) van Munster voor zijn neus. Niet zonder zegen het veld op!  En Kees zou Kees niet zijn als hij niet op zijn knieën ging voor Zijne Excellentie. Na gedoopt te zijn met (wij)water, ging hij samen met zijn Truus naar de stapel hout om de vlam erin te steken. Het hout was echter behoorlijk nat, Het was dus een hele klus om de stapel goed aan het branden te krijgen. Maar geholpen door leden van de Folkloregroep werd het dus toch al gauw een mooi paasvuur.

Voor aanvang mochten de kinderen een fakkel ophalen op de parkeerplaats bij sportcomplex ’t Wooldrik en  in optocht ging het vervolgens naar het terrein aan de Oonksweg. De Padvinders Marching Band uit Enschede voerde de stoet aan die eindigde bij het boake.

Veel toeschouwers keken toe hoe de vlammen zich een weg baanden naar de top, naar de houten ton die boven aan de mast bevestigd was. De Folkloregroep had op Paaszaterdag met groot materieel al het verzamelde snoeihout op elkaar gestapeld rondom de mast die zoals altijd in het midden stond. Een prachtige traditie!!

A.H.