4 april 2018 door: T.Stegeman Damesteam Ecare Apollo 8 kampioen Promotie naar de eredivisie

De ambitie was er, de motivatie ook, er werd keihard gewerkt en getraind met slechts dat ene doel voor ogen: Promoveren naar de Ere Divisie. Zondagmiddag werd deze droom werkelijkheid. In een bomvolle sporthal De Veste, waar veel supporters en belangstellenden waren verzameld, speelde het team de sterren van de hemel! Slechts een punt had de Apollo ploeg nog nodig om kampioen te worden. De hele competitie was er vrij constant gespeeld en ook nu weer behield het team de rust. Even na half vier klonk het laatste fluitsignaal,  het kampioenschap was binnen!!! Blijdschap, tranen, springen, gillen en veel confetti! Dolgelukkig vielen de speelsters elkaar in de armen en ook de trainers deelden in de vreugde. Dit was het moment waarvoor het allemaal gedaan was, alle inspanningen, alle offers die gebracht waren. ‘’Hier staat een trotse voorzitter!’’ juichte Martin Reesink. Het blaasorkest Wie d’r bie kwam luid toeterend het speelveld op. Zes jaar geleden werd de sporthal De Veste gebouwd in de nieuwe wijk de Bornsche Maten. Helemaal gericht op het spelen op zeer hoog niveau, geheel volgens de voorgeschreven voorwaarden en eisen. ‘’Heel Borne is trots op jullie!’’ haalde Reesink uit. Er waren bloemen, er was applaus, ‘’We are the Champions! klonk en er kwamen goudkleurige slingers naar beneden. Wat een spektakel!! En toen kwam het moment supreme! Fred Sterk reikte namens de Nevobo de kampioensschaal uit en daarna kon er gefeest worden.

Een fotoreportage is te vinden op facebook. Een uitgebreid wedstrijdverslag is verderop in deze krant te lezen.

A.H.