18 april 2018 door: T.Stegeman RKSV Neo klaar voor eeuwfeest

Met z’n dertigen stonden ze aan de wieg van de voetbalvereniging. Vastberaden om een eigen voetbalclub op te richten. Dat gebeurde op 11 mei in het St.Jozefgebouw aan de Ennekerdijk met de pastoor erbij als adviseur, het ging immers om een katholieke club!  Deze officiële oprichtingsvergadering wordt nu nagespeeld in Oud Borne, exact 100 jaar na dato, op 11 mei ’s avonds. De rollen zijn inmiddels verdeeld, de passende kleding verzorgd en een hobbybrouwer zorgt voor geestrijk nat. Tijdens deze avond wordt het spelerstenue gepresenteerd, net als toen, groen/rood.

Met deze bijzondere voorstelling, die bedoeld is voor alle leden boven de achttien jaar, wordt de aftrap gegeven voor een jaar, boordevol activiteiten ter gelegenheid van de honderdste verjaardag.

Die starten op 12 mei met een toernooi voor de jeugd tot 17 jaar dat de hele dag duurt van ’s ochtends half tien tot ’s middags half zes. ‘’Hierbij hebben we onder meer een bootcamp opgezet op het trainingscentrum van de politie’’, verklaart Gerard Schwering. Namens de jubileumcommissie mag hij het programma presenteren. Op 13 mei speelt NEO1 de competitiewedstrijd tegen KOSC Ootmarsum en dan worden tevens de nieuwe tenues geshowd.  In de speciale jubileumkleuren zwart/wit en rood/groen refererend aan de begintijd.

In het jubileumprogramma zijn alle gangbare onderdelen opgenomen die er normaliter ook plaats vinden, die worden opgeleukt met een feestelijk tintje en daarnaast zijn er extra activiteiten opgezet zoals een graffiti-workshop voor de G-voetballers. ‘’Aan de zijkant van ons clubhuis hangt een grote lijst en die willen we graag laten invullen door deze leden. Dat gebeurt onder leiding van een kunstenaar.’’

Oktoberfest met Wein, Weib und Gesang

Verder wil de vereniging meedoen aan de badeendjesrace, die opgezet wordt tijdens het Beekparkfestival, dat in september gehouden wordt. Belangstellenden kunnen een genummerd eendje kopen in het clubhuis van Neo en daarmee aan de race meedoen.

Op 23 juni staat er een Keepersbattle op de rol. In tweetallen kunnen de keepers van de club meedoen aan een toernooi met allerlei spelvormen.

Tijdens de Wieler Ronde van Borne doen leden van de vereniging mee aan een ludieke tocht door het centrum met nostalgische voertuigen.

In september staat er een internationaal G-voetbaltoernooi op de rol. Dit toernooi is bedoeld voor de jeugd maar ook voor de senioren. In samenwerking met de SWB wordt dit toernooi opgezet en de organisatie hoopt er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.

Verder staat er nog een Oktoberfest op het programma waarbij wijn en bier centraal zullen staan en de liefhebbers van het golfen kunnen hun hart ophalen bij het Open Golftoernooi dat gehouden worden op Weleveld. Zelfs de Nieuwjaarsduik is opgenomen in de feestreeks.

‘’We vieren het hele jaar door, honderd jaar is niet niks, we hebben een mooie gezonde club met veel leden en iedereen wordt erbij betrokken, zoals onder meer de wielerploeg. Deze groep wielrenners, oud voetballers, die inmiddels al zo’n 52 leden telt, is bezig om een mooie toertocht door Twente op te zetten. Verder staat er een 9X9 toernooi op de rol. Er zijn contacten gelegd met de voetbalclub in Delden, zodat we het wat breder kunnen wegzetten en in dat zelfde weekend, 9 en 10 juni wordt ook het Hennie Heminktoernooi gehouden voor de C en D-jeugd.’’

Al met al een goed gevuld jubileumjaar. Verder wordt er gewerkt aan het samenstellen van een jubileumboek en het opzetten van een tentoonstelling over honderd jaar Neo. Alle informatie over data en tijden zijn te vinden op de website van de voetbalvereniging: www.rksvneo.nl     A.H.