25 april 2018 door: T.Stegeman Een jongensdroom achterna……

Motorrijden is zijn grote passie. Elk vrij moment is Marcel Marbeco op zijn Harley Davidson te vinden. Heerlijk toeren door de natuur en genieten. Zijn grootste wens is ooit een keer de bekende Route 66 te rijden in Amerika. Net als Peter Fonda en Dennis Hopper in de beroemde kaskraker Easy Rider door het land rijden. 

Deze week wordt deze droom werkelijkheid. Samen met twee maatjes is de ondernemer afgelopen zaterdag op het vliegtuig gestapt naar het land van de onbegrensde mogelijkheden. Op de foto staat hij met zijn eigen motor, maar deze gaat niet mee. ‘’We huren daar de motoren, maar ik heb wel exact dezelfde uitgezocht!’’ benadrukt hij. De mannen starten in Los Angeles en rijden van daaruit naar het noorden om vervolgens via de staten Nevada, Utah en California terug te rijden. ‘’Het eindpunt is Santa Monica, daar houdt de Route 66 ook op.’’  De mannen rijden niet de volledige route, maar wel het grootste deel, zo’n 3600 kilometer. ‘’We volgen niet de highways maar de toeristische route, het oude deel van de tocht. We willen door de Grand Canyon rijden, Yosemite Park zien  en het beroemde Bagdad Café bezoeken uit de gelijknamige film. Dat café is er nog steeds en dat moet je gezien hebben als je toch in dat gebied bent!’’ Zijn gezicht glundert van oor tot oor, de rook van zijn sigaar kringelt omhoog en hij zet zijn cowboyhoed nog eens recht op zijn hoofd! Hij heeft er zin in!  Op zijn twaalfde reed hij al op een crossmotor en sindsdien is de motor niet meer uit zijn leven verdwenen. Na vijftien jaar plannen maken kan nu eindelijk zijn droom werkelijkheid worden.  Zus Alice past op de winkel en Marcel kan gaan genieten. Een tocht van dertien dagen op de motor. ‘’Het is echt een jongensdroom, die uitkomt!’’

A.H.