2 mei 2018 door: T.Stegeman Muzikaal welkom voor Hof in Huis

De fanfare van de muziekvereniging St.Gregorius stond op de stoep om de opening van het verbouwde Café Liedenbaum op te luisteren. Martin en Jory Kappert hebben de afgelopen weken heel wat werk moeten verzetten om het etablissement en ook het woonhuis aan hun eigen wensen aan te passen. ‘’We hebben gisteravond nog tot laat in de avond doorgewerkt’’, vertelt Jory op Koningsdag, de dag van de opening. De bewoners van Hertme konden deze bijzondere verjaardagspartij wel waarderen en kwamen massaal een kijkje nemen. Het café, dat tevens ingericht is als winkel heeft een opfrisbeurt gekregen en oogt heel licht en ruim na de oppimpbeurt. Het woongedeelte heeft een totale metamorfose ondergaan. De vele kleinere kamers hebben plaats gemaakt voor één grote ruimte  waarin het gezin Kappert met vier kinderen heerlijk kan vertoeven. De grote zaal is nog onveranderd. ‘’Die gaan we nog wel onder handen nemen, maar voorlopig even niet’’, aldus Jory. ‘’Eerst maar eens opstarten!’’ Het paar richt zich met name op fietsers en wandelaars die voor een korte pauze willen genieten van koffie of thee met overheerlijke appeltaart. ‘’Gebakken door Aveleijn!’’ vervolgt de eigenaar. ‘’De lekkerste die er is!’’ Buiten pronken reeds de frisse terraszitjes, die de klanten moeten lokken. ‘’Als er iets georganiseerd wordt in het Openluchttheater, zitten wij dicht in de buurt.’’  Zo heeft het echtpaar Kappert al plannen om een mosselavond op te zetten in het najaar als de formatie Bløf in het theater komt spelen. ‘’op die manier kunnen we verschillende arrangementen bedenken en elkaar versterken!’’

A.H.