14 juni 2018 door: T.Stegeman Veel feestelijkheden rondom 90-jarig jubileum Borne ‘28

Dat ook in het begin van de vorige eeuw behoefte bestond aan meer beweging blijkt o.a. als op 30 december 1927 de oprichtingsvergadering wordt gehouden van een R.K. Gymnastiekvereniging die vanaf 1928 het levenslicht zag onder de naam Borne ’28.

Het boek dat werd uitgegeven ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Borne ’28 laat een overzicht zien van alle evenementen en hoogtepunten. Dat dit teveel is om op te noemen moge duidelijk zijn. Wat opviel in dit boek was de rol die de familie Schopman heeft gespeeld voor deze vereniging. Allereerst hebben Jan en Anita elkaar hier leren kennen. Nog steeds is Borne ’28 ondenkbaar zonder hun tomeloze inzet. Ook hun kinderen zijn alle drie lid van Borne ‘28 waarbij Frank en met name Niek zelfs meerdere keren grote prestaties hebben geleverd en meerdere malen Nederlands kampioen zijn geweest. De volgende generatie Schopman is nu aan zet.

Dit jubileumjaar begon met een stamppotbuffet voor het bestuur, de leiding en alle vrijwilligers van Borne ’28. Het was een geslaagde aftrap van dit jubileumjaar.

In maart was het grote gymfeest voor kinderen van 3 t/m 12 jaar. Dit was een succes waarbij alle kinderen na afloop van de Rabobank een bidon kregen aangeboden.

23 Juni a.s. zal in de Wiekslag het groot jubileumfeest met als thema ‘terug in de tijd’ worden gehouden voor alle leden en ereleden vanaf 12 jaar.  Iedereen wordt verwacht in een nostalgische outfit. Het belooft een groots spektakel te worden.

Dan is er op 10 november de grote jubileumuitvoering in sporthal ’t Wooldrik met als thema ‘de tijdmachine’.  Zowel de gymnastiek- als de turn- en de dansafdeling geven een uitvoering voor alle leden, ouders en belangstellenden.

Tot slot wordt op 15 december een kerstmarkt gehouden in en rondom de Wiekslag van 14.00 tot 16.30 uur waarbij door diverse afdelingen demonstraties worden gegeven.

’s Avonds is er nog een feestelijke afsluiting met een hapje en een drankje voor het bestuur, de leiding en vrijwilligers.

De jubileumcommissie heeft kosten noch moeite gespaard om dit jubileumjaar tot een groot succes te maken.

TSp.