14 juni 2018 door: T.Stegeman Streetsoccertoernooi op het Rheineplein

Deze week is er voor de vijftiende keer een Streetsoccertoernooi in Borne voor de leerlingen uit de groepen 5 en 6 van de Bornse basisscholen. De deelnemers spelen op twee streetsoccervelden met een kleine houten boarding. Deze boarding zorgt dat de bal zoveel als mogelijk in het veld blijft en functioneert als medespeler. De teams spelen 4 tegen 4 en zonder keeper, vanwege de kleine doeltjes.

Dit jaar doen achtendertig teams mee in de categorieën jongens, meisjes en gemengd. Van maandag tot en met woensdag worden tussen 15.30 en 19.00 uur de poulewedstrijden gespeeld, waarna donderdagmiddag tussen 15.30 en 18.30 uur de finales zijn. De uitslagen staan in de week van het toernooi op de facebookpagina van Borne Sport.

Generatiedoelschieten

Tijdens de finales op donderdagmiddag mogen de vaders, moeders, opa’s en oma’s van de deelnemers laten zien hoe goed zij op doel kunnen schieten. De punten worden bij elkaar opgeteld.

De organisatie is in handen van de Bornse voetbalverenigingen: BVV Borne, Zenderen Vooruit, RKSV NEO en BZSV de Blauwwitters in samenwerking met Borne Sport.

In het kader van de Gezonde Leefstijl en Fair Play heeft de organisatie voor de spelers water en fruit beschikbaar en kunnen de teams de Fair Playprijs winnen.