21 juni 2018 door: T.Stegeman Zevende editie Bornse Haring Party Bomvol theehuis maakt het mee: 18 mille voor goede doelen

Lang bleef het bod op het ‘unieke vaatje  Hollandse Nieuwe’ op 9.700 euro staan. “Er moet meer inzitten”, opperde veilingmeester Rob Munsterhuis  richting zijn secondanten Dennis Wilt en Laurens ten Den. De laatste gooide er als theatermaker een erotisch gedicht over bloemen tegenaan. “Of het levert een warm heengaan op, of een bod van 10.000 euro.”

En warempel, het zat erin, het werd 10 mille. Dank zij een hartverwarmend intermezzo van Stijn Wieffer, een toekomstige bewoner van De Hooiberg, een van de doelen van de Bornse Haring Party 2018.

Peter Ory van Keizer Stoffeert overtroefde het bod van Rabobank Centraal-Twente. “Niet zo zuinig man”, kraaide Ten Den in het rond. Eline Dries sprak bij voorbaat een dankwoord. Zij wist al een bestemming voor de opbrengst. “Een achtertuin om samen lekker te chillen in onze Hooiberg.”

Uiteindelijk kregen de goede doelen – de voormalige basisschool De Hooiberg  die een woon- en leefomgeving wordt voor jongvolwassenen met een beperking en het Campagneteam Huntington dat wil bereiken dat er voor die ziekte een geneesmiddel is (Manon Maag vertelde erover) – elk een cheque van 9.000 euro. Wat erop duidde dat de Haring Party in totaal 18.000 euro had opgebracht.

Ruim 450 aanwezigen waren er getuige van. In een bomvolle aangepaste ‘aanbouw’ aan het theehuis De Karmeliet.

Voor een verrassing zorgde Henri Zomer van Henzom Keukens.  Hij bood De Hooiberg een centrale keuken aan. “Een fantastisch initiatief, dit doel”, sprak zijn vrouw voor hem.

Wim Geul had het goede doel toegelicht. Zoals hij al zo vaak deed en nog doet als hij weer eens ‘maatschappelijk’ ergens voor ging of gaat. Het leverde hem, na burgemeester Rob Welten en Bernadet Wieffer, de derde Zilveren Haring op. Dennis Wilt vond nog een plekje boven de koninklijke onderscheiding die Geul al eerder kreeg.

Proeven

Laat ik eens een haring proeven, zei op het laatst Henk Oosterveld van het viermanschap Oosterveld, Jan Groothuys, Dennis Wilt en John Mentink dat de organisatie van al weer de zevende Bornse Haring  Party in handen had. Smaakt goed, oordeelde hij. En nam er nog een. Dat vond ook Welten, die daarmee de ‘party’ had geopend.

“Haring is een mooi excuus voor een feestje”, kopte een dag eerder de regionale krant. En zo was het maar net. Op naar de achtste editie.

(js)