11 juli 2018 door: T.Stegeman Veertien dagen Bornse synagoge open voor kleurrijke expositie

Tot en met 23 juli a.s. exposeren Carla Wellink en Bert Verburgh dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur hun kleurrijke kunstwerken in de Bornse Synagoge. 

Dit kunstenaarsechtpaar dat momenteel woonachtig is in Sneek bewaart goede herinneringen aan de periode dat zij in het Twentse Tubbergen woonden.

Hoewel beiden indertijd op de P.A. de bevoegdheid haalden voor het geven van lessen in tekenen en handvaardigheid hebben ze elk een eigen weg bewandeld om na hun vervroegde pensionering zich helemaal aan hun passie te kunnen overgeven.

Bert heeft zich gespecialiseerd in het maken van kleurrijke schilderijen met landschappen, water, schepen en mensen. Ook zullen er abstracte schilderijen van hem te zien zijn.

Carla toont handgevormde beelden van keramiek: torens, dieren en mensfiguren. Kleurig geglazuurd. Ze bakt en glazuurt haar kunstwerken dan ook allemaal zelf.

Naast het schilderen en het maken van keramiek geven beiden ook workshops in hun kunstrichting.

Voor deze bijzondere expositie met zeer toegankelijke en betaalbare kunst verblijven de kunstenaars in Twente om alle dagen in de Bornse Synagoge aanwezig te kunnen zijn. Het contact met de toeschouwers wordt door hen als erg prettig ervaren.

Zo exposeren zij drie keer per jaar op deze manier hun kunstwerken ergens in den lande.

Dus: zin in een mooie wandeling door oud Borne? Vergeet dit dan vooral niet te combineren met een bezoek aan de Bornse Synagoge. Zeer de moeite waard!

TSp.