21 september 2018 door: T.Stegeman Uitbundig muziekspektakel Percussion Live

Laten we nou maar eens een spektakel maken in ‘ons eigen’ openluchttheater in Hertme, zo bedacht een zestal mannen. Het werd Percussion Live 2018.

Een groot kleurrijk spandoek kondigde het weken van te voren aan bij het huis van een van hen, Gerard Schabbink.

Uiteindelijk trok het zaterdagavond met 1.200 bezoekers een volle bak. “Dat wilden we ook, echt iets bijzonders”, had Schabbink gezegd.

Het draaide om muziekvereniging St. Gregorius. Die uitbundig showde met marimba’s, xylofoons, vibrafoons, bells en slagwerk. Met zes koren uit de omgeving (160 man sterk) erbij spatte op het grote podium het enthousiasme ervan af. Wolken vuur beukten in de lucht. Ingetogen en gevoelig waren er solo- en duo-optredens. En dat allemaal verpakt in een lichtshow die niet onderdeed voor eerdere optredens in het theater.

“Laat je verrassen”, vertrouwde Schabbink uw gelegenheidsverslaggever eerder die zaterdag toe. De scribent tot uw dienst  genoot. Genoot na. Omgeven door bomen waarin zich wattige lichtwolkjes bewogen. Hij moest zijn stukkie nog afmaken. Koos voor: wat een organisatie. Voor en op het podium. Voor en achter het openluchttheater. Je kunt er zelfs een raadslid voor charteren. Gemeenschapszin heet dat. Is  dat. O Fortuna. Fortuna, de godin van het lot die ze toezongen, is Hertme goed gezind.

(js)