21 september 2018 door: T.Stegeman Zomaar een dorpsgenoot Vandaag: Yvonne Jansen – Lokotte

Je komt ze overal tegen: bij de supermarkt, in de wachtkamer bij de huisarts of op straat. Veel mensen groeten elkaar; Borne is een vriendelijk dorp. Elk mens heeft zijn eigen unieke verhaal waaruit blijkt dat die persoon niet ‘zomaar’ een dorpsgenoot is.

Al vanaf het begin van de middelbare school was Yvonne ervan overtuigd dat er meer is tussen hemel en aarde. Het werd een zoektocht met een verrassende afloop.

Yvonne werd in 1978 geboren in Fleringen, als oudste van een gezin met twee kinderen,  waar ze tot haar 8e jaar woonde totdat het gezin verhuisde naar het naburige Reutum. De wisseling van basisschool met alle gevolgen van dien had een grote impact op haar. Het vertrouwde leventje viel weg waardoor ze weer van voren af aan moest beginnen met het opbouwen van vriendinnetjes en zekerheden.

De middelbare school bezocht ze in Tubbergen, waarna ze in Almelo de opleiding voor tandartsassistente volgde. Als zodanig ging ze eerst in Oldenzaal aan het werk en later in Enschede bij diverse tandartsen.  De laatste jaren werkte ze voor tandarts Werth in Borne. Tijdens haar werkzame periode heeft ze de preventie en de paro-preventie opleiding gevolgd, waardoor ze meer uitgebreide handelingen mocht verrichten.

Haar man Jeroen Jansen leerde ze bij Bruins in Saasveld kennen. Na eerst enkele jaren te hebben samengewoond zijn ze in 2004 getrouwd. Uit dit huwelijk zijn drie jongens geboren: Thijs, Thomas en Tim.

De alternatieve leefwereld heeft op Yvonne van jongs af aan een grote aantrekkingskracht uitgeoefend. Ze was van mening dat ze hiermee wat moest doen en besloot eerst een cursus Reiki te volgen. Bij het toepassen van Reiki worden lichaam, geest en ziel, wanneer het aankomt op ziekte en genezing, als een geheel gezien. Er wordt gewerkt met de handen, waarbij het lichaam met levensenergie wordt behandeld. In eerste instantie bracht ze dit enkel op haar gezinsleden in de praktijk. Inmiddels heeft ze ervaren dat toepassing hiervan goede resultaten oplevert.

Hierna deed ze de opleiding tot Luisterkindwerker, waarbij Yvonne luistert naar hetgeen zich in het onderbewuste van de mens afspeelt. Deze methode kan bv. worden ingezet bij bedplassen, slecht slapen, angststoornissen, eetproblemen e.d.

Later deed ze de cursussen Voetreflex en Access bars. Bij de laatste worden 32 energetische punten op het hoofd aangeraakt, die corresponderen met de energetische banen in het hoofd en lichaam. Daardoor kun je overbodige gedachten, emoties, oordelen en overtuigingen die je tegenhouden om  ‘te ontvangen’ uitwissen. Zo komt er ruimte waardoor nieuwe mogelijkheden, ideeën en plannen de kans krijgen om een plek in je hoofd te veroveren zodat nieuwe stappen kunnen worden gezet.

In 2016 heeft Yvonne afscheid genomen van haar baan bij tandarts Werth. Sindsdien   heeft ze een eigen praktijk aan huis , waarbij ze mensen op afspraak behandelt. Zie: www.hetleeftinje.nl

Een van de sportieve liefhebberijen van Yvonne is hardlopen. Bij Step One doet ze dat in groepsverband, maar in de weekenden mag ze graag in een klein groepje of in haar eentje hardlopen. Tevens neemt ze deel aan wedstrijden waarbij de Springendalloop en de Zevenheuvelenloop voor binnenkort op het programma staan. Maar lekker een eind met de hond wandelen zorgt ook voor veel ontspanning.

Om een andere sportieve liefhebberij te beoefenen gaat het gezin elke winter naar Oostenrijk om er te gaan skiën. En ook de zomervakanties worden kamperend op een sportieve manier doorgebracht.

En hoewel  Yvonne  vroeger altijd heeft paard gereden, is dit momenteel moeilijk te verwezenlijken. In de toekomst wil ze dit graag weer oppakken.

Bij Avelijn heeft ze een vast maatje met wie ze regelmatig wat onderneemt in de vorm van winkelen, naar de bioscoop, samen zwemmen, fietsen, knutselen of een spelletje spelen. Hier haalt ze veel voldoening uit, wat dus naar twee kanten toe werkt.

Als gevraagd wordt naar haar levensmotto antwoordt ze onomwonden: “Volg je hart, want dat klopt”, hetgeen naadloos aansluit bij haar levenshouding en haar huidige werkzaamheden.

TSp.