10 oktober 2018 door: T.Stegeman Engelbert en Mienie Beltman bijna hun leven lang samen

De uit Albergen afkomstige boerendochter Mienie Hobbeld was lid van een gymnastiekvereniging in Almelo, waarvan ook de zussen van de in Zenderen woonachtige Engelbert Beltman, lid waren. Omdat de meiden ook privé met elkaar omgingen was het lijntje van Engelbert naar Mienie erg kort. Dus na een dansavond bij Hannink in Usselo wilde Engelbert Mienie, hoewel het een heel eind fietsen was, maar al te graag naar huis begeleiden.  

Na twee jaar werd er in 1958 getrouwd en gingen ze wonen aan de Esweg in Zenderen, waar Engelbert met zijn ouders een boerenbedrijf runde.

Het echtpaar kreeg een zoon en twee dochters die samen voor zeven kleinkinderen hebben gezorgd.

Inmiddels is de boerderij, die intussen is overgeschakeld van een traditioneel bedrijf naar het houden van vleeskalveren, een biologisch pluimveebedrijf en akkerbouw, overgegaan op zoon Gerrit, waar Engelbert nu zijn eerste assistent is.

De woning die jaren geleden werd aangebouwd voor de ouders van Engelbert, wordt nu bewoond door het bruidspaar. Zo is de cirkel weer rond.

Als gevraagd wordt naar de hobby’s van Engelbert antwoordt hij: “ik heb alleen maar hobby’s”, waarmee hij aangeeft dat hij alles waar hij mee bezig is, leuk vindt. Hij toont zijn grote verzameling oude radio’s die hij weer aan de praat heeft gekregen; ook aan oude tractoren sleutelt hij met evenveel plezier.

Jarenlang is hij in de luwte politiek actief geweest voor de VVD in Borne, tevens was hij voorzitter van de landbouworganisatie O.L.M. en had hij zitting in de ledenraad van Achmea.

Maar ook Mienie, die sinds mensenheugenis lid is van de Plattelandsvrouwen, heeft hierin een bestuurlijke rol vervuld evenals bij het gemeenschapscentrum ‘de Hof’ in Azelo. Verder is Mienie druk met het onderhoud van hun tuin, die er prachtig verzorgd uitziet en met alles wat met handwerken te maken heeft. Ze heeft zelfs diverse bruidsjurken mogen maken.

De vakanties worden steevast in Oostenrijk doorgebracht. Niettemin hebben ze ook reizen gemaakt naar Amerika en andere Europese landen.

Gelukkig verkeert het jeugdige (77 en 79 jaar) diamanten bruidspaar nog in goede gezondheid zodat niets hun activiteiten in de weg staat.

Afgelopen maandag kwamen de noabers voor het maken van een traditionele boog en dinsdag kreeg het echtpaar bezoek van burgemeester Rob Welten die het bruidspaar namens het gemeentebestuur kwam feliciteren.

De bruiloft met familie, noabers en vrienden wordt op een later tijdstip gevierd.

TSp.