24 oktober 2018 door: T.Stegeman Reunie van de klas van 1965 “We zijn nog lang niet uitgepraat”

In 1965 zaten ze bij elkaar in de zesde klas van de Jacobusschool aan de Oude Almeloseweg. Op deze plek staat nu de Eschschool.  De Jacobusschool was een jongensschool, die onder leiding stond van Van Doorn, het hoofd der school. De jongens van toen zijn nu mannen van rond de 65, de meesten genieten al van een pensioen. Tijd om weer eens bij elkaar te komen. Zo’n 18 mannen gaven gehoor aan de uitnodiging en kwamen bij elkaar in de blokhut aan de Esstraat. Gezellig bijkletsen want na zoveel jaren had iedereen natuurlijk veel te vertellen.

“Als organisatie zijn we alle drie in Borne blijven wonen, maar heel veel mannen waren uitgevlogen”, vertelt Jan de Jong. “Zo kwam er eentje uit Terneuzen en Gerard Leushuis die als kind bij ons in de straat woonde, moest zelf uit Dubai komen! Het was echt geweldig! Helaas waren er inmiddels ook drie overleden, dan wordt je weer met de neus op de feiten gedrukt!”

Uiteraard wilden de heren de omgeving terugzien en hoe kan dat beter dan met een huifkartocht van Harry Liedenbaum uit Zenderen.

“Dat was echt genieten! Daar kwamen de verhalen los, het een haalde het ander aan.” De tocht werd afgesloten met een heerlijk buffet bij Lutke Hulscher en vervolgens liep het gezelschap weer terug naar de blokhut in Borne voor een laatste afzakkertje. “Het was geweldig om zoveel mensen weer terug te zien, ik denk dat we  binnen niet al te lange tijd weer een ontmoeting op touw zullen zetten!”