30 oktober 2018 door: T.Stegeman Kultur in ons Hus

Kultur in Hus, voor het eerst ook in ons Hus! Best een beetje spannend, maar wat moet je verwachten en wat verwacht de organisatie van jou als gastvrouw/gastheer.  Plek voor de bezoekers was geen probleem, met een verjaardag laten we immers ook met gemak een grote groep mensen in de huiskamer. Dus wat boodschappen gehaald, koffie en thee gezet en wachten op de dingen die komen gaan. Nostra Dames was de groep die bij ons zou komen, een gezellige groep vrouwen, die al gauw het kleine beetje spanning dat we hadden wegnamen. Tegen de klok van twee uur druppelden de eerste gasten binnen, al net zo benieuwd als wij naar de dingen die komen gingen. Men had er zin in. De dames hadden zich boven op de slaapkamer verschanst om zich voor te bereiden op hun optreden. Toen iedereen klaar zat schreden ze onder luid applaus als volleerde artiesten de trap af.

Direct bij de eerste klanken van het openingsnummer gleed de spanning weg en vanaf dat moment was het puur genieten. Van de vrolijke liedjes, van het enthousiasme van deze groep en vooral van de humor die in de teksten verweven zat. Nostra Dames zong in het Nederlands maar ook in het Twents en de komische kwinkslagen maakten de lachspieren goed los. Wat hebben we genoten! Vier keer over trad de groep een half uur op voor telkens zo’n 14 of 15 gasten. En elke keer weer een ander repertoire.  Onze gasten staken hun waardering niet onder stoelen of banken. ‘’Wat is dit gezellig, zo knus met een kleine groep bij elkaar en zo leer je ook nog eens andere mensen kennen!’’ was een veel gehoorde opmerking.  Nadien naar het Kulturhus voor de Grande Finale waar alle deelnemers nog een keer een toegift gaven. Daar zagen we ook de overige deelnemers, die nog een keer een optreden verzorgden. De gasten waren allen zeer content en hadden een gezellige zondagmiddag gehad! Op naar het eerste lustrum volgend jaar.

A.H.

Op facebook kunt u een fotoreportage bekijken.