30 oktober 2018 door: T.Stegeman Ruben Baartman nieuwe dorpsmanager

De bekendmaking van de nieuwe dorpsmanager ging als een lopend vuurtje door het dorp. Ruben Baartman bezocht vrijdagavond de begraafplaats voor het evenement Verbonden in Licht en werd vele keren aangesproken en gefeliciteerd met zijn benoeming tot dorpsmanager. Hij was er zelf enigszins beduusd onder. ‘’Het geeft mij het gevoel dat het enorm leeft in Borne, dat ervaar ik als positief. Ik heb dan ook enorm veel zin in deze nieuwe uitdaging!’’

Baartman is geen onbekende in het Bornse. Een groot aantal jaren was hij betrokken bij de organisatie van de Melbuulndagen waarvan hij tevens voorzitter was. Bovendien is hij nog steeds actief betrokken bij de voetbalvereniging Neo. Hoewel hij al jaren in Hengelo woont. ‘’Ik voel me nog steeds Bornenaar!’’ verklaart hij uit de grond van zijn hart. Toen hij de vacature van dorpsmanager in september onder ogen kreeg was hij er dan ook als de kippen bij.

De bedoeling is dat hij de komende tijd eerst mee gaat lopen met de interim dorpsmanager Piet Hoogers en dat hij in het nieuwe jaar per 2 januari het stokje overneemt. Als intermediair werkt de nieuwe dorpsmanager intensief aan de versterking van de lokale economie, bij de promotie van Borne als koopcentrum en als vestigingsplaats voor ondernemers. “Ik ben het eerste aanspreekpunt voor de unieke samenwerking tussen de gemeente Borne en de BBO. Samen wil ik onder andere het centrum en de bedrijventerreinen Westermaat De Veldkamp en Molenkamp nog beter op de kaart zetten.”  Baartman kent reeds veel ondernemers en wil graag creatief meedenken. Bovendien heeft hij in zijn huidige functie als accountmanager een groot netwerk opgebouwd. ‘’Juist het verbinden spreekt mij aan, ik ben van nature positief ingesteld en wil graag meedenken. Samen iets moois bereiken!’’ Daarvoor is een plan van aanpak nodig, waarin de structuur zal worden uitgezet en prioritieten gesteld. Daar zal de komende tijd aan gewerkt moeten worden. ‘’Ik zie het in ieder geval wel zitten, voor mij voelt het een beetje als thuiskomen!’’

A.H.