7 november 2018 door: T.Stegeman Borne’28 viert 90ste verjaardag

In het eigen sportcomplex De Wiekslag aan de Deldensestraat wordt heel intensief naar de uitvoering toe gewerkt. De jubileumcommissie laat niets aan het toeval over, elk detail wordt besproken en uitgewerkt. Zaterdag staat de uitvoering op de rol waaraan zo’n 350 van de ruim 500 leden tellende vereniging mee zullen doen. Een enorme logistieke operatie ook, want uit de diverse sportzalen  moeten materialen aangevoerd worden en in de grote sporthal van ’t Wooldrik geplaatst.  De hal wordt feestelijk aangekleed en extra tribunes bij geplaatst. Licht, geluid, decors, alles wordt tot in de puntjes voorbereid. De uitvoering moet het hoogtepunt van het jaar 2018 worden, het jubileumjaar van de sportvereniging Borne’28. 

Het thema van de uitvoering is: De Tijdmachine. Alle groepen vanaf de allerkleinsten tot aan de recreanten en de jazzgroep hebben een presentatie ingestudeerd die past binnen dit thema. Alles heeft te maken met Vroeger, Heden en Toekomst. De flyers en de aanplakbiljetten zijn eveneens in het thema uitgevoerd. Zo heeft Anita Schopman met haar kinderen en hun moeders van de ouder/kind gym een oefening ingestudeerd op het liedje: Een twee drie vier, hoedje van papier. ‘’Gymlessen voor deze leeftijdsgroepen moeten speels en uitdagend zijn, dat vinden kinderen leuk!’’ vertelt ze. ‘’We hebben allemaal samen hoedjes van krantenpapier gevouwen!’’ Een andere turngroep heeft zich verdiept in de jaren 50/60. Zij willen de Schoffies uit gaan beelden. ‘’Aan de hand van de kleding kun je zien, welke tijd de groep vertegenwoordigen. Bovendien maken we erg veel werk van het schminken’’ vult Gabrielle Nijhuis aan.  Samen met Anita maakt ze deel uit van de jubileumcommissie.

In de eigen turnhal van het complex is de selectie aan het werk. Jongens en meisjes die meerdere keren per week trainen en dromen van een toekomst als Epke Zonderland of Sanne Wevers. Deze toppers spreken uiteraard tot de verbeelding. Borne’28 heeft in het verleden zelf een aantal kampioenen voortgebracht en beschikt momenteel weer over een aantal talenten waaronder de springselectie.  Het is echter keihard werken, discipline tonen en veel trainen om tot een goed resultaat te komen.

Inspelen op nieuwe trends

Borne’28 heeft het hele jaar door activiteiten opgezet om de 90ste verjaardag te vieren. Die begonnen in februari met het Grote Gymfeest, waarbij kinderen werden uitgenodigd om te komen gymmen. ‘’Een doorslaand succes. Het was heel erg druk en ontzettend gezellig!’’ Daarna stond de Paaseiactie op de rol en als afsluiting van het jaar is er een feestje op 15 december.

De sportvereniging kent diverse disciplines, van de ouder/kind gym, turnen voor diverse leeftijden tot aan fitness, volleybal en keep fit trainingen voor ouderen. Elke leeftijd kan sporten bij de vereniging. ‘’We proberen een zo breed mogelijk aanbod te bieden, hier in ons eigen sportcomplex maar ook in de overige sportzalen binnen de gemeente. Bewegen op muziek is momenteel populair. We hebben bodyshaping, bodyrobic en de jazzdance, maar ook aerobic steps. Wat dat betreft proberen we steeds op nieuwe trends in te spelen.  Heel spectaculair is free running, een combinatie van acrobatiek en turnen. Dit wordt gedaan in de sportzaal van de Wensink hof’’. Tijdens de uitvoering zal deze groep zeer zeker in actie komen.

Om de vaart erin te houden tijdens de uitvoering zijn er van alle groepen opnames gemaakt tijdens de lessen. Die worden als intermezzo getoond tijdens het opbouwen en afbreken. Een speciale commissie van zo’n veertien man zorgt ervoor dat alles zo snel mogelijk op z’n plek komt.

De kaartverkoop is inmiddels gestart en de eerste 600 kaarten zijn al vergeven. Het streven is om zeker 800 bezoekers naar ’t Wooldrik te lokken, dan is het financiële plaatje rond. Bovendien wordt er ook nog een loterij gehouden, waarvoor inmiddels prachtige prijzen zijn  opgehaald.

De uitvoering in sporthal ’t Wooldrik begint om 18.30u

Voor meer informatie over Borne’28 kan aangeklikt worden op: www.borne’28.nl

A.H.