14 november 2018 door: T.Stegeman Azelo op stelten

‘’Moet het bed niet een beetje schuiner staan? Dat lijkt mooier!’’ In de Hoff in Azelo wordt druk gerepeteerd voor de revue die op 16 november in première gaat. ‘’Dat gipsen been, moet dat zo kolossaal? Dat trekt teveel aandacht en leidt af van het spel’’. Op het toneel wordt een ziekenhuisscene gespeeld en vanuit de zaal klinken kritische op- en aanmerkingen. Iedereen denkt mee, het revuegezelschap van Azelo wil zo goed mogelijk voor de dag komen. Het wordt dit jaar een voorstelling met een eigen karakter, dat houdt in nieuwe stukken,  die betrekking hebben op de hedendaagse tijd, maar wel met een knipoog naar vroeger. De teksten zijn voor het grootste deel geschreven door Marcel Vaanholt, die samen met Wim Wilmink de regie in handen heeft. Het is inmiddels drie jaar geleden dat de laatste revue werd uitgevoerd. Dat had te maken met een aantal wisselingen binnen de groep, spelers die zich terugtrokken en nieuwe mensen die ingewerkt moesten worden. Bovendien had het overlijden van Johan Gervink grote impact. ‘’Hij was de man van de knoppen. Licht en geluid waren bij hem in goede handen’’, verzekert Marcel. Gelukkig is er een goede vervanger gevonden in de figuur van Mats klein Teeselink. Bij de spelersgroep zijn Herman Oosterik, Els Mellema en Anita Oude Hesselink  aangeschoven. Vernieuwing werkt altijd verfrissend en dat straalt het gezelschap uit. Geen oubollig boeren gedoe, maar  eigentijds en actueel, gelardeerd met een sausje van humor en komedie. Het gezelschap pakt het groots aan en heeft inmiddels een grote tent achter de Hoff opgezet, waarin alle rekwisieten en decorstukken kunnen worden bewaard. ‘’We richten ons niet alleen op Azelo, maar willen eigenlijk de hele regio laten genieten.  Onze spelersgroep komt ook deels uit de omliggende plaatsen. Karin Vos en Moniek van den Berg komen onder meer uit Borne en uit Delden komen ook een paar spelers’’. Er worden een aantal sketches opgevoerd afgewisseld met optredens van de dansgroep ‘’Flash’’ uit Bornerbroek.

De revue wordt vier keer op de planken gebracht. Op 16, 17, 23 en 24 november. Kaarten kosten 8 euro met inbegrip van een kopje koffie of thee met cake. Ze zijn te bestellen via e-mail: revueazelo@gmail.com of telefonisch via 06-30515155  Aanvang van de voorstelling is 20uur.

A.H.