28 november 2018 door: T.Stegeman Bijzonder huisbezoek

Dat Sinterklaas op huisbezoek gaat is bekend, maar onlangs had hij een heel bijzonder huisbezoek. Bij een woning aan de Akelei was pas een AED defibrillator geïnstalleerd. Het initiatief kwam van Petra Visser. Zij schreef een brief naar de Buurt AED. Samen met Harold en Trees Wevers en Gerard Vos werkten ze dit initiatief verder uit.  Er werden flyers gemaakt en rond gebracht. De wijk werd gemobiliseerd. Een deel van de kosten moest de buurt zelf ophoesten, niet alleen voor de aanschaf maar ook voor het onderhoud. Dit bleek geen probleem en binnen vier weken waren de benodigde 1629 euro bij elkaar. De overige kosten werden gesponsord. ‘’Sommigen gaven 15 euro, dat is voldoende, maar er waren er ook die meer gaven, zelfs tot 150 euro!’’ Het enthousiasme in de wijk is groot, nu nog mensen die zich aanmelden voor de cursus. ‘’U heeft het hart op de juiste plaats’’, zo sprak de Goedheiligman, die het een uitermate goed initiatief vond. Speciaal daarvoor had de Sint drie chocoladeletters AED meegebracht. De buurt gaat nu starten met de volgende fase, het opleiden van gecertificeerde gebruikers van de AED.

A.H.

Kijk ook op facebook.