5 december 2018 door: T.Stegeman Kolkleu mogen stemmen tellen

Carnavalsvereniging de Kolkleu gaat helpen bij het tellen van de stemmen. Een poos geleden stond er een oproep in de krant waarin er vanuit de gemeente gevraagd werd naar tellers. Mensen die op 20 maart van het komende jaar,  genegen zijn om na het sluiten van de stembureaus de stemmen te tellen van de verkiezingen voor de Provinciale Staten. De gemeente volgt in deze het voorbeeld van de gemeente Haaksbergen die reeds eerder met succes een dergelijke opzet gedaan heeft. In totaal hadden acht verenigingen zich aangemeld. Sportverenigingen, koren, een harmonieorkest maar ook drie carnavalsverenigingen. De clubs moeten 42 mensen kunnen leveren plus een reserve. Bovendien moet er een coördinator aangesteld worden die contact onderhoudt met de gemeente.  Als beloning kan men rekenen op 30 euro per teller. Een leuke manier om de kas te spekken. En dat extraatje kunnen de Kolkleu wel gebruiken. ‘’In 2020 vieren wij ons 33-jarig bestaan’’, lichtte Mirjam van Santen toe, die als afvaardiging naar het gemeentehuis was gekomen. ‘’Om een mooi feest te kunnen houden, kunnen we dit geld heel goed gebruiken!’’

Burgemeester Rob Welten verrichtte de trekking. Alle strookjes met de namen van de deelnemers erop waren in aparte gele kokertjes gestopt en door elkaar gehusseld. Daar mocht hij één kokertje uithalen en openen. De overige verenigingen die nu niet in de prijzen zijn gevallen mogen de volgende keer weer meedoen. De Kolkleu niet.