5 december 2018 door: T.Stegeman Rolstoelduwers in het zonnetje

De rolstoelwandelgroep vierde haar 25ste verjaardag, maar eerde tevens de mensen van het eerste uur. De trouwe duwers die elke wandeling klaar staan om met de groep er op uit te trekken. Jansje Oude Egberink, die al die jaren nooit een wandeling overslaat. In eerste instantie ook zelf achter een rolstoel liep, maar de laatste tijd voorop loopt en het verkeer regelt. Bovendien geeft ze het tempo aan, want het is wel belangrijk dat de groep bij elkaar blijft. Anne Wopereis, Willemien ten Dam en Truus Lammertink lopen eveneens al vanaf het begin mee. Anne en Willemien werden geprezen vanwege hun medische achtergrond. Truus liep ook wel eens twee keer per week mee, maar houdt het nu bij een wandeling per week. Een speciaal woord van dank was er voor Jan Homan, die met zijn 91 jaar de nestor van de groep is. Maar liefst 24 jaar is hij al van de partij. Niet alleen om te duwen, maar ook om iedereen te vermaken met zijn verhalen, zijn gregoriaanse gezangen en zijn anekdotes. Hij gaf aan te willen stoppen, zij het met pijn in het hart!! De drijfveer voor allen was toch het contact met de mensen en de enorme voldoening die het geeft.

Een jubileum is een feest van huldigen, maar ook van genieten en dat werd gedaan met alle vrijwilligers van de rolstoelwandelgroep.