5 december 2018 door: T.Stegeman Heel het centrum in sfeerverlichting

Met een druk op de knop werd ook de laatste serie van de sfeerverlichting in werking gezet. Een bijzonder moment aldus wethouder M.Kotteman. Ruim anderhalf jaar is er samen met de ondernemers achter de schermen hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. De nieuwe sfeerverlichting is in tegenstelling tot de vorige niet meer aangesloten op de straatverlichting maar heeft een eigen energievoorziening. Dit heeft als voordeel dat het aan- en uitschakelen niet meer afhankelijk is van de straatlantaarns. Dat kan nu zelf geregeld worden. Bovendien gaat het om ledverlichting hetgeen een stuk duurzamer is. Het gebied dat verlicht wordt met deze ornamenten is tevens uitgebreid. Veel zijstraten van het centrum hebben nu ook deze verlichting. ‘’Alles om het centrum aantrekkelijker te maken voor bezoekers!’’, aldus BBO-voorman Lex Nijhuis.

Kijk ook op facebook.