19 december 2018 door: T.Stegeman Gianni Romme opent schaatsbaan Dorsetplein

Niemand minder dan Olympisch kampioen langebaanschaatsen Gianni Romme was naar Borne gekomen om de ijsbaan op het Dorsetplein feestelijk te openen. De schaatser die tevens manager van de Euregio schaatshal in Enschede is, kwam niet met lege handen. Hij moedigde vooral de jonge schaatsers aan om ook eens naar Enschede te komen. Speciale gratis toegangskaarten werden hiervoor uitgereikt.

Vervolgens mochten de pupillen van de Schaats- en Skeelervereniging door het lint schaatsen waarmee de baan echt open ging. Maar niet voordat de ijsprinses en haar sneeuwpop Snowie samen hadden gedanst. De baan blijft nog open tot Driekoningen 6 januari.

Elke dag staan er activiteiten op de rol, scholen mogen vrij schaatsen en op donderdag 20 december en vrijdag 21 december kan er aan curling gedaan worden. De eerste avond kunnen de ondernemers hun krachten met elkaar meten en op vrijdag kan iedereen aan dit spel meedoen. De organisatie is in handen van de Lions.

Kijk ook op facebook.