27 december 2018 door: T.Stegeman Brandoefening op de Fleminghof

Wat te doen als er brand uitbreekt?? Dat was de vraag die vanuit de bewonersvereniging van de Fleminghof werd gesteld. Brandweerman Jan Sanders probeerde aan de hand van een powerpointpresentatie een antwoord te geven op deze vraag. Duidelijk was wel dat de eigen veiligheid voorop stond. Dus zo snel mogelijk jezelf in veiligheid brengen!

De activiteit werd opgezet samen met de fysiopraktijk die in het gebouw gevestigd is, de huisartsen, apotheek en de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in deze regio. ‘’Het gaat erom dat u zich bewust wordt van uw eigen situatie!’’ hield Sanders zijn  toehoorders voor. ‘’Het duurt immers minimaal acht minuten voordat de brandweer hier kan zijn. Dus ligt de eerste actie bij uzelf!’’ Hoe zit het met het filter van de afzuigkap en de wasdroger, werken de rookmelders, hoe wordt omgegaan met de elektrische deken, is het verstandig om apparaten stand-by te laten staan? Al deze aspecten kwamen ter sprake tot er uiteindelijk gekeken werd naar het vluchtplan. ‘’U moet weten hoe u zich het snelst in veiligheid kunt brengen!’’ Om te kijken hoe dat het beste gaat, werd de brandtrap geoefend.  Kijk voor foto’s op facebook.

A.H.