16 januari 2019 door: T.Stegeman Top 2000 sluit af met afterparty

De kaarten waren binnen drie weken uitverkocht. Alle 600 zitplaatsen in de St.Stephanuskerk zijn op zaterdag 2 februari bezet. Inpajoko kan genieten van een volle bak tijdens het concert met Top2000 nummers. Marieke Oude Middendorp, Nicole ten Berge en Wilma Hakkenbroek zijn er nog van onder de indruk. ‘’De verkoop ging echt zo supersnel, we konden het zelf amper geloven!’’, vertelt Marieke. Aan de keukentafel bij Nicole worden de laatste details nog eens besproken.  Ronnie Kollen verzorgt het licht en geluid. Top 2000-deskundige Herman Lansink Rotgerink en Rob Munsterhuis nemen de presentatie voor hun rekening. Zr Josephine, die lange tijd het koor dirigeerde, en Gustaaf Boerjan doen een woordje, de muziekvereniging St.Gregorius zorgt voor de begeleiding en de meidenband Spoenk is eveneens van de partij. ‘’Na het concert is er een afterparty in de Stefans Hof! Daar kunnen we nog lekker even nagenieten met z’n allen’’, vult Nicole aan.

Bohemian Rapsody

De meiden zijn helemaal verrukt van de Top 2000. Reden om elk jaar naar Hilversum af te reizen om het Top 2000Cafe te bezoeken. Afgelopen jaar waren de kaarten ervoor echter te snel weg en grepen ze er naast. Balen! Maar goed nu hebben ze hun eigen Top 2000. Het koor heeft inmiddels een lijst met nummers ingeoefend waaronder ook het winnende lied Bohemian Rapsody. ‘’Dit nummer staat al langer op nummer 1, maar we wisten natuurlijk niet of dat dit jaar ook het geval zou zijn, maar gelukkig toch!’’, aldus Wilma. Het concert is heel gevarieerd samengesteld. Behalve Inpajoko doet ook het kinderkoor Unisono mee, dat onder leiding staat van Sylvia Tijhuis. Daarnaast is er een gastoptreden van de Zenderense Karlijn Boswerger, de winnares van The Voice of Borne. ‘’We wilden medewerkers uit de hele gemeente Borne, dus Hertme Zenderen en Borne. Dat is op deze manier gelukt’’. Het concert is opgedeeld in verschillende thema’s waaronder Liefde, Leven, Verbondenheid. Daar zijn de nummers uit de Top 2000 bij gezocht. ‘’Het zijn allemaal heerlijke nummers die je zo mee kunt zingen en dat mag hoor. Heerlijk samen genieten toch!’’

A.H.