16 januari 2019 door: T.Stegeman Publiek geniet van flitsende gala-show

De 53ste gala van cv de Toet'nbloazers is er eentje om te onthouden. Veel live-optredens, ludieke acts en populaire nummers werden er op het podium gebracht. Zelfs de echtgenote van prins Maikel behoorde tot de live-artiesten. De ex-prinsen presenteerden hun versie van The Voice senior en deze nummers gingen erin als koek. Koos Alberts werd nog even geëerd door Lars Nijhuis, die deze onlangs overleden artiest als geen ander live weet te imiteren. Hennik de Tuinman ging uiteraard weer in op het wel en wee in de politiek maar nam tevens enkele Toet'nbloazers op de korrel. Die anekdotes maakten de lachspieren goed los. Jammer dat er geen afvaardiging van het College van B&W aanwezig was, want Hennik besprak nog even fijntjes het gedoe rondom de aanleg van de Verbindingsweg, die onrust zaait ipv verbindt. Hij brak een lans voor de variant 5B die ook door het Rijk gesteund wordt. Aansluitend werd er een flitsende galashow opgevoerd door eigen leden met vele hoogtepunten. Het publiek genoot met volle teugen en beloonde de artiesten met een daverend applaus. Met name de compilatie  ‘Touch of Africa’ en de ABBA-medley oogstten veel waardering De tweede gala-avond van cv de Toet'nbloazers is altijd voor de zusterverenigingen bestemd. Ook dit keer was het weer bommetje vol in het Kulturhus en het publiek genoot met volle teugen. Hennik de Tuinman treedt deze avond niet op. In plaats daarvan mogen de mini-dansmarietjes zich presenteren en de jeugdhoogheden. En dat deden ze met veel verve. De gala-avonden van de cv de Toet’nbloazers worden steeds populairder. Ook dit jaar had men veel meer kaarten kunnen verkopen dat er in voorraad waren. Een luxeprobleem waar het bestuur zich over zal gaan buigen.

A.H.

Kijk op Facebook voor een fotoreportage.