29 januari 2019 door: T.Stegeman Sleutel voor Maikel en Patrick

Een sleutel in vijf delen werd er uitgereikt tijdens de installatie van Prins Maikel tot stadsprins van Borne. Dat was nieuw dit keer. Behalve de bekende verenigingen De Melbuulkes, de Kolkleu, Doldraeijers en uiteraard de Toet’nbloazers waren dit keer de hoogheden van KV de Angorageiten present in het Kulturhus. Als vijfde club had deze eigenwijze jongerenvereniging onlangs besloten om mee te doen met de ‘’grote jongens’’. Ze werden dan ook met open armen ontvangen, maar niet nadat beloofd werd, dat zij hun eigenwijsheid mochten behouden. Bestuurslid Jolien Morselt zette de handtekening onder de officiële overeenkomst die door Henk van den Berg, voorzitter van de St. Borns Carnaval eveneens werd bezegeld. Dus zaten  Koningin Marlou en haar adjudanten Kyra en Maran zaten deze middag gemoedelijk naast de hoogheden van de overige verenigingen. Kan ook verhelderend zijn. Van den Berg maakte nog even van de gelegenheid gebruik om zijn toehoorders te wijzen op de nieuwe plannen van de stichting. Zo wil men onder meer een sponsordorp gaan inrichten tijdens de optocht, een soort skybox waar sponsoren kunnen genieten van een hapje en een drankje terwijl ze de optocht aanschouwen. Stadsprins Maikel had ook een nieuwtje. Hij nodigde zijn collega-hoogheden uit om samen met hem mee te doen aan een rolstoelwandeling.

Carnaval is feest van saamhorigheid

‘’Tijdens de Carnavalsmis in Zenderen wil ik tevens geld inzamelen voor deze groep vrijwilligers. Zij doen heel goed werk, hebben het geld hard nodig en ik heb grote bewondering voor ze!’’

Tenslotte was de beurt aan burgemeester R. Welten die met het voltallige college en gemeentesecretaris Gertjan Rozendom aanwezig was tijdens deze installatie. Hij deelde de verschillende onderdelen van de grote stadssleutel uit en gaf elk paar een opdracht mee. Zo moest er voor de officiële sleuteloverdracht in het gemeentehuis op de vrijdagavond voor de carnaval tenminste één proclamatiepunt afgehandeld zijn. Dan attendeerde de burgervader de hoogheden erop dat carnaval een feest van saamhorigheid is. ‘’Hoe kunnen we deze saamhorigheid bevorderen?’’ Over twee jaar zal het 55jarig bestaan van het carnaval in Borne gevierd gaan worden. Maikel is nu de 53ste prins. ‘’Hebt een goed idee om dit te vieren?’’

Veel stof tot nadenken dus. Op vrijdag 1 maart komen alle verenigingen weer bij elkaar in de raadszaal van het gemeentehuis. Dan moeten er goede antwoorden zijn en kan de sleutel weer in elkaar gezet worden.  Voorlopig wordt er echter veel gevierd in de verschillende residenties.

A.H.