8 februari 2019 door: T.Stegeman Top 2000 concert maakt indruk

Bohemian Rapsody was de uitsmijter van het geweldige Top 2000 concert dat gegeven werd door Inpajoko in samenwerking met de muziekvereniging St.Gregorius uit Hertme, de meidenband Spoenk en enkele solisten waaronder Karlijn Boswerger.  De kaskraker die maar liefst zestien keer op nummer 1 van de Top 2000 had gestaan vormde een perfecte afsluiting van dit concert, dat plaats vond in een sfeervol verlichte St.Stephanuskerk. Maar dat was niet het enige, het was een feest van herkenning, genieten vanaf het eerste moment. Van Blof tot Boudewijn de Groot, van Elo tot aan de Eagles en van Leonard Cohen tot Andre Hazes. Verrassingen waren er ook zoals de solo van burgemeester Rob Welten die Joe Cocker voor het voetlicht bracht. Popgoeroe Herman Lansink Rotgeribnk presenteerde het concert samen met Martin Demmer. In eerste instantie zou Rob Munsterhuis dit doen, maar die moest vanwege een blessure aan zijn hand afhaken. Hoewel de echte Top 2000 al op de radio is geweest, doorspekt met allerlei randinformatie, wist Herman toch hier en daar nog een nieuwtje brengen als leuke bijkomstigheid bij een nummer of een artiest. Veel bewondering was er ook voor Zr Josephine die aan de hand van een gekleurde banier duidelijk maakte dat alle mensen gelijk zijn ondanks hun geaardheid, hun afkomst of hun religie. Het thema van het concert was Verbinden en dat kwam op diverse manieren naar voren. Door het lezen van een gedicht of het aansteken van een kaars.

De kerk was tot de laatste plaats bezet en menig optreden werd met luid applaus beloond. ‘’Een geweldige avond!’’ zei een van de bezoekers en dat was het juiste antwoord. Inpajoko bedankte de St3Kearls voor haar hulp en de gemeente en het Oranjefonds voor hun financiële steun.  Op Facebook vindt u een fotoreportage.

A.H.