8 februari 2019 door: T.Stegeman Kringloopbedrijf koopt Ter Brugge

De inkt van de handtekening is amper droog, maar de koop is definitief. Het Kringloopbedrijf heeft het pand van Ter Brugge Relatiegeschenken aan de Ambachtstraat aangekocht.  Het huidige pand was te klein en de stichting was al ruim twee jaar op zoek naar een geschikte locatie die paste binnen het budget. 

De nieuwe aankoop is met zijn 2600 vierkante meter ruim twee keer zo groot als het huidige dat slechts 1200 vierkante meters telt. Het zal echter nog wel even duren voordat er verhuisd kan worden, want er moet nog verbouwd worden. Naar alle waarschijnlijk zal deze klus in het najaar gestart kunnen worden en kan de Kringloop in 2020 zijn intrek nemen.

Opluchting, blije gezichten, de kogel is door de kerk. Zowel bij de kopers als de verkopers. Beide zijn content met deze oplossing. Met name onder het personeel was er euforie. De Kringloopwinkel, die sinds 1994 aan de Bornerbroeksestraat gehuisvest is, kampt immers al tijden met een tekort aan ruimte. ‘’Veel mooie goederen die binnen gebracht werden moesten we weg doen, omdat we er doodeenvoudig geen ruimte voor hadden’’, licht bedrijfsleider Fred vd Pol toe. ‘’Dat is jammer!’’ Er wordt dan ook reikhalzend uitgekeken naar de verhuizing. Plannen zijn er genoeg. Een grotere babyhoek, een ruimere koffiecorner, meer kleedkamers op de kledingafdeling, een ruimere toonbank met een extra kassa, een groter winkeloppervlak zodat er meer goederen mooier geëtaleerd kunnen worden en een grotere ruimte om goederen te kunnen scheiden. ‘’We gaan al deze wensen bekijken’’, licht Marjan Boxem toe. Als bestuurslid en lid van de bouwcommissie heeft ze het hele traject vanaf het begin gevolgd. Het nieuwe pand biedt door de ruimte veel meer mogelijkheden, maar de verdieping moet vergroot worden. Daarnaast wil het bestuur een aparte ingang creëren voor goederen die ingebracht worden. ‘’Een soort drive-in, mensen rijden naar binnen, laden uit en kunnen verderop weer uitrijden. Vervolgens kan er ter plekke gescheiden worden.’’

De aankoop is tevens een enorme investering, maar penningmeester Harry Rolefes is positief. “Dit pand is ons eigendom en gaat in de verkoop. Verder worden er ontzettend veel goederen ingebracht. We hebben momenteel veertien mensen in vaste dienst en vijfentwintig vrijwilligers. De Kringloopwinkel draait goed. In de nieuwe locatie kunnen we straks zeker vijftien jaar vooruit.’’

A.H.