19 februari 2019 door: T.Stegeman Toet’nbloazers doen weer mee aan Grote Twentse Carnavalsoptocht in Oldenzaal

Ze zijn al ruim een jaar bezig met de praalwagen, maar afgelopen zaterdag kwam het verlossende woord; ook dit jaar doet Carnavalsvereniging De Toet’nbloazers mee aan de Grote Twentse Carnavalsoptocht in Oldenzaal. De wagen is die dag officieel goedgekeurd voor deelname aan de optocht in de Boeskoolstad, de seinen staan op groen!

Vorig jaar deden de Toet’nbloazers voor de eerste keer in de geschiedenis mee aan de Carnavalsoptocht in Oldenzaal. Voor de grote groep wagenbouwers was dit een hoogtepunt van het carnaval van vorig jaar, die ook nog eens werd bekroond met een 14e plaats.

Na de deelname van vorig jaar was het niet vanzelfsprekend dat men ook dit jaar weer mee mocht doen. Een plekje in de Grote Twentse Carnavalsoptocht moet echt verdiend worden. Al in een vroeg stadium komt de Technische Commissie van O.C.V. De Kadolstermennekes de wagens controleren en ook daarna komen ze bijna wekelijks de voortgang volgen en de constructies controleren.

Na maanden bouwen was het dan eindelijk zover. De Technische Commissie kwam nog één keer de wagen bekijken, daarna zou het oordeel volgen. Dit was gelukkig positief. Een fijn moment voor de grote groep bouwers. Maanden werk wordt beloond met een startbewijs voorde grote Twentse Carnavalsoptocht.

Naast de optocht in Oldenzaal is de praalwagen van Carnavalsvereniging De Toet’nbloazers ook te zien in de Grote Bornse Carnavalsoptocht. Deze wordt gehouden op zaterdag 2 maart en begint om 13.30 uur in het centrum van Borne.