26 februari 2019 door: T.Stegeman Carnaval op het Dijkhuis

De senioren kregen een heerlijk avondje carnaval voorgeschoteld, aangeboden door alle carnavalsverenigingen uit het dorp. Ze hadden allemaal hun hoogheden en hun eigen artiesten mee gebracht en die trakteerden de ouderen op een heerlijk avondje amusement. Gerda Welberg, de drijvende kracht achter de organisatie deed dit al voor de tweeëntwintigste keer en dat is in het carnavalswereldje een jubileum. Zij werd dan ook in het zonnetje gezet. Dit heuglijke feit weerhield haar er echter niet van om zelf ook nog eens het podium te betreden en een vertolking van Ciske de Rats ‘’Krijg toch allemaal de kolere....’’ te geven. De senioren genoten met volle teugen. Uiteraard ontbrak ook de polonaise en het glaasje advocaat met slagroom niet!

Komend weekeinde barst het carnaval los. Op vrijdagavond wordt de sleutel uitgereikt en daarna kunnen de verschillende residenties geopend worden. Zaterdagmiddag staat de optocht op de rol. De opstelling is aan de Europastraat en de Parallelweg. Precies om 13.15u vertrekt de optocht richting Wensinkstraat. Van daaruit gaat de stoet via de Ziekenhuisstraat naar de Grotestraat waar het podium staat opgesteld. Vervolgens via Stationsstraat, Parallelweg naar de Grotestraat Noord. Op het Dorsetplein wordt de stoet ontbonden en gaat het feest verder in het Kulturhus waar ook de prijsuitreiking plaats vindt.

A.H.

Kijk voor foto’s op

facebook