6 maart 2019 door: T.Stegeman Kleurrijke optochten door Borne en Zenderen

Een schitterende stoet trok door het centrum van Borne. Veel actuele onderwerpen, maar ook ludieke thema’s kwamen voorbij. De spoken van het Spookhuis blijken dakloos te zijn na de verplaatsing van het pand. Grote indrukwekkende praalwagens manoeuvreerden door de straten, maar ook iets kleinere maar zeker zo fraaie. Azelo kwam met een heel arsenaal aan prachtige vissen onder aanvoering van koning Neptunus. De loopgroepen trokken tevens veel aandacht, de dames van cv de Melbuulkes die hun residentie in café de Klos hebben, zitten duidelijk met het spoor in de maag. Zij staan dikwijls voor de overweg!! De eenlingen zijn steevast een categorie apart. Onbeperkt bellen was een hit evenals Johan Diepenmaat die op zijn leeftijd nog steeds een tandje bij wilde zetten. Het publiek, dat op sommige plekken rijen dicht langs de kant stond, genoot met volle teugen en ook in de tent op het Dorsetplein was het volop feest. Absolute topper was de wagen met loopgroep van cv De Toet’nbloazers. Ruim honderd leden liepen mee in futuristische kleding, die allemaal zelf gefabriceerd was. De jury was zeer tevreden over de kwaliteit en de uitwerking van de verschillende onderwerpen. De verzorging wordt elk jaar beter.

Zondagmiddag vierde Zenderen het grote feest. Veel wagens die in Borne te zien waren geweest, liepen ook hier weer mee, maar er waren ook veel nieuwe deelnemers.

De prijsuitslag in Borne was:
Prinsenwagen met 223 punten: Toet’n bloazers

Kindergroepen
1. F-1 team Max Verstappen Borne
2. Wij kleuren de optocht Borne
3. Wij lopen warm voor carnaval

Kleine groepen Een-tot vijf
1. Onbeperkt bellen Borne
2. Hopeloos dakloos Borne

Loopgroepen
1. Octopussen Azelo
2. Wij staan voor de overgang Dames Melbuulkes
3. Deze fleurige bende Hertme

Kleine wagens
1. Met deze meuk gaan wij op carnaval aan Borne
2. Borne oliebollen

Grote wagens
1. Toet'nbloazers
2. Flower power trein
3. 10jarige feest: Een geitenbende Angorageiten

Etalageprijs
Kapper Kreatos