12 maart 2019 door: T.Stegeman Parkeerplaats Nettorama krijgt een opknapbeurt

Deze week is een begin gemaakt met de opknapbeurt van de parkeerplaats rondom de supermarkt Nettorama. De super had deze facelift al aangekondigd tijdens de interne verbouwing van de winkel in 2017 en er was intussen al wat voorbereidend werk gedaan. Zo waren bomen gekapt en was er groen verwijderd. De hele parkeerplaats wordt opnieuw ingericht en er komen veertig nieuwe plekken bij. Gestart wordt bij het laad- en losgedeelte aan de achterkant van de supermarkt. ''Dit gedeelte is het hoogst nodig toe aan een opknapbeurt'', licht assistent bedrijfsleider Cengiz toe. ''De grote vrachtwagens kunnen bijna niet meer bij het pand komen.'' De verwachting is dat dit zo'n vijf tot zes weken in beslag zal gaan nemen. Daarna worden de overige delen van de parkeerplaats aangepakt. De containers die nog op de parkeerplaats staan, worden verwijderd en gaan ondergronds. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken en toch te zorgen dat het winkelende publiek goed bij de super kan komen, wordt dat steeds in gedeeltes gedaan. ''Ik denk dat de hele klus zo'n vier maanden in beslag zal gaan nemen, maar dan is het ook weer perfect voor elkaar, compleet met nieuwe verlichting.'' Dat zal Led verlichting worden. Omwonenden zijn inmiddels ingelicht en de verlichting wordt zodanig uitgevoerd dat de buren er geen hinder van ondervinden.

''We zitten hier nu ruim veertig jaar en al die tijd is er niets aan de parkeerplaats veranderd. Het is nu de hoogste tijd.'' Als deze klus is afgerond is Nettorama weer helemaal klaar voor de toekomst.