12 maart 2019 door: T.Stegeman Actief ontmoeten erg gezellig

Borne - Met z'n twaalven zitten ze rond de grote stamtafel in het sportcafé van 't Wooldrik. Ze hebben allemaal een kopje koffie of thee voor zich staan. Aan het hoofd van de tafel Patrick Bakhuis en Saskia Pigge coaches van Borne Sport. De derde periode van de actieve ontmoeting is net van start gegaan. Voorop staat gezelligheid en ontmoeting met daarnaast een soort van snuffelstage aan diverse vormen van bewegen.

''Ik houd van gezelligheid, maar ben eigenlijk een huismus. Ik heb dertig jaar niets gedaan, nu zou ik graag iets ondernemen'', vertelt een van de deelnemers. Ronny houdt van muziek en kan daar zijn hele dag mee vullen. Op deze manier kom ik meer onder de mensen, dat is goed voor mij.''

Lichamelijk ongemak

Hans heeft jarenlang veel lichamelijk ongemak gekend en wil nu graag de draad van het leven weer oppikken. ''Ik ben dol op volleybal, maar kan fysiek eigenlijk niet meer zoveel.'' Gerard is door zijn arbeidzame leven een beetje contactarm geworden. ''Ik heb altijd veel gewerkt en had verder nergens tijd voor.'' Fatima heeft haar echtgenoot naar een verpleeghuis moeten brengen vanwege dementie. Na jarenlang mantelzorger te zijn geweest, wil ze nu graag weer aan het sociale leven deelnemen. Ze wil contacten leggen, netwerken.

Redenen

Eigenlijk hebben alle deelnemers zo hun eigen redenen om naar deze bijeenkomst te komen en dat is ook goed. ''We zijn laagdrempelig en dringen niemand iets op. De nadruk ligt op gezelligheid, ontmoeting en nieuwe contacten leggen,'' licht Patrick toe.

De cursus duurt zes weken en in die periode maken deelnemers kennis met diverse vormen van bewegen. ''We starten altijd met koffie en een praatje en gaan dan iets aan sport doen. Er zijn altijd mensen die dat liever niet doen of niet kunnen. Geen probleem, dan ga je gezellig aan de kant zit en maakt een praatje. De deelnemers moet er zelf plezier aan beleven. Dat is het uitgangspunt!''

Twee groepen

Er zijn deze week twee groepen opgestart, maar de mogelijkheid om zich aan te melden bestaat nog steeds.

Belangstellenden kunnen een mail sturen naar: j.schiphorst@borne.nl