20 maart 2019 door: T.Stegeman Veel werk verzet op druilerige NL Doet

Je zou denken dat menigeen het af laat weten op zo'n druilerige dag, maar niets is minder waar. op tal van plaatsen werden de handen uit de mouwen gestoken en samen werden er heel wat klusjes aangepakt. In het Hertenkamp in de vogelbuurt werden hokken schoon gemaakt, nieuw gaas aangebracht, informatiebordjes opgehangen en ook nieuwe schaapjes gebracht. Bovendien werd een speciaal ''voerbord'' aan het buitenhek opgehangen. ''Er wordt nog te vaak beschimmeld brood of plastic over het hek gegooid. Daar worden onze dieren ziek van en in het ergste geval gaan ze zelfs dood! We vinden dit soort zaken helaas te vaak terug in de maag van een dier dat hierdoor gestorven is!’’ Nieuwe dieren zijn er ook gekomen zaterdag. Twee Reyelandschapen werden aan het eind van de middag gebracht. Deze week komen we nog twee nieuwe bewoners naar het hertenkamp. Die zouden in eerste instantie ook zaterdag komen maar in verband met het slechte weer werd hun komst uitgesteld. Na een korte wenperiode zullen ze zaterdag naar buiten kunnen.

In de wijk ’t Oldhof gingen buren aan de slag om het plantsoen aan de Bezoenstraat onder handen te nemen. Snoeien, onkruid wieden, harken en vegen, er was genoeg te doen. ‘’Eigenlijk zouden er nu een paar nieuwe struiken, ingepoot moet worden. Dan is het helemaal af!’’ aldus een bewoner. Dan is dan de volgende stap.

In Zenderen werd er volop gewerkt in de voormalige sortimentstuin De Kloostergaarde. Opschonen, blad harken, onkruid wieden en heel veel opruimen. Onder het toeziend oog van hovenier Meint Vosmaar  en landschapsarchitect Irma te Kiefte verzette een grote groep vrijwilligers samen heel veel werk. Hoogtepunt van de dag was de onthulling van het nieuwe informatiebord bij de ingang van het bord, waarop aangegeven staat wat er zoals te zien is in de tuin. De Kloostergaarde maakt deel uit van een wandelroute, maar deze ging tot nu toe langs de tuin via de Hertmerweg, maar nu een afslag de tuin in. ‘’Een prachtige omleiding die hopelijk door veel wandelaars gevolgd zullen worden.’’ Wethouder Herman Mulder verrichtte de onthulling en stopte tevens een aantal folders in de brievenbus op het bord. Deze zijn bedoeld voor bezoekers. Met respect en bewondering kijk ik naar dit park, dat momenteel beter toegankelijk is gemaakt. Het is een prachtig onderdeel geworden van ons mooie Borne!'' De wethouder bood zich vervolgens aan als vrijwilliger op de Kloostergaarde.    A.H.

Kijk voor een fotoreportage op facebook