27 maart 2019 door: T.Stegeman Comeback van Les Moustaches

Les Moustaches, wie kent ze niet! De band die in de jaren 70-80 van de vorige eeuw menig feest, festival en bruiloft opluisterde met zijn opzwepende en onvergetelijke muziek. Meer dan regionale bekendheid had de formatie, maar met het verdwijnen van de bruiloften werd het stiller rondom de groep.

 

Maar nu zijn ze weer terug, zij het in een andere bezetting. Maar menigeen zal in de band Wim ten Thije en Nico Gerritsen herkennen. Wim als vanouds op de saxofoon of zijn gitaar. Met zijn onmiskenbare grote snor is hij de enige afstammeling uit de beroemde formatie van toen.  Nico, bekend van  het combo achter het koor Inpajoko, zit zoals gebruikelijk achter zijn onafscheidelijke drumstel. Muzikaal leider en toetsenist is nu Gerard Braakhuis en Hans ten Brink bespeelt op zeer stuwende wijze de bas. De vijfde man van de formatie is helaas afgelopen maand overleden. André Dijkslag was zanger/gitarist. Hij wordt tijdens het optreden vervangen door Hans Nijhof, eveneens geen onbekende in het wereldje van de Bornse bandjes van toen. ‘’André was een zeer gewaardeerd lid van onze band. Vooral zijn zangstem was zeer bepalend bij specifieke nummers. Gelukkig hebben we in Hans Nijhof, die ook in High Fashion gespeeld heeft, een geweldige vervanger gevonden!’’ Om André te eren wordt zijn gitaar tijdens het optreden van Les Moustaches, in het Kulturhus op het podium geplaatst.  Verder is Arie Kuiper betrokken als sologitarist.

 

De countryrock uit de vorige eeuw is nog steeds actueel

 

De band is een hobbyband. De gemiddelde leeftijd ligt rond de zeventig, maar de heren hebben er nog steeds zin in. Daarin speelt leeftijd geen rol. Alle leden hebben een enorme passie voor muziek en alles wat daarmee te maken heeft. ‘’Wij maken pure muziek, zonder elektronische trucjes of wat dan ook’’, verklaart Wim ten Thije. ‘’Wij hebben enorm veel plezier in het spelen en houden van de muziek die we brengen! Dat proberen we uit te stralen.’’ Op 20 april verzorgt de formatie een optreden in de foyer van het Kulturhus in het muziekcafé. Dit muzikale gebeuren, waarvan de organisatie in handen is Henk Hogebrug,  wordt elke maand gehouden en is tot nu erg succesvol.

Les Moustaches speelt net als destijds muziek uit de vorige eeuw. The Rolling Stones, Creedence Clearwater Revival, The Eagles, Status Quo, noem maar op, Les Moustaches speelt het. De country rock uit die periode blijft actueel en aantrekkelijk. Elke maandag komen de heren bij elkaar en wordt er gerepeteerd in het wijkgebouw De Goossenmaat in Almelo. ‘’De muziek van toen blijft ons boeien en we merken dat leeftijdsgenoten daarvan genieten. Als ons publiek plezier heeft, hebben wij dat ook!’’ Dus voor de liefhebbers van dit muziekgenre: noteer de datum alvast in de agenda!  De toegang is vrij!   A.H.