27 maart 2019 door: T.Stegeman Nieuwe bewoners op het hertenkamp

Vorige week kwamen er al twee Ryelandschapen het dierenpark in de vogelbuurt versterken, maar zaterdag was het de grote dag voor twee Wallaby's. De dieren zaten al een paar dagen in het nachthok om te wennen, maar in het weekeinde mochten ze echt naar buiten. Elly van 't Reve mocht het hek verwijderen en heel voorzichtig sprongen de dieren over de drempel het park in.
Daar keken de overige bewoners van het park eveneens vreemd van op. De kippen draaiden zich eens om en de kalkoen zette z'n verenpracht eens flink overeind, maar na enig machtsvertoon was het pleit beslecht en werden de nieuwkomers geaccepteerd.
De dieren komen van een farm op de Veluwe die deze kleine kangoeroesoort fokt. Het zijn in principe tropische dieren, afkomstig uit Australië. Ze kunnen niet zo goed tegen de kou en hebben daarom de beschutting van een stal nodig. ''We konden de dieren aanschaffen vanwege een donatie van het Kringloopbedrijf'', licht Gerdien Assink toe. Zij maakt deel uit van de werkgroep die meehelpt om het park te onderhouden. Het Kringloopbedrijf heeft toegezegd om drie jaar lang het park te zullen steunen. Bovendien kan de werkgroep rekenen op de steun van schildersbedrijf Van der Geest uit Enschede. Elk jaar sponsort dit bedrijf alle verf, carboleum en kwasten die er nodig zijn om het hout te beschermen. Werknemer Danilo Scherphof die in de wijk rondom het hertenkamp woont, zorgt hiervoor en is bijzonder trots op zijn werkgever!
Het hertenkamp is ondergebracht in de stichting Beheer Dierenpark dat ook het dierenparkje aan de Van Deinsestraat beheert. Deze stichting wordt financieel gesteund door de gemeente in samenwerking met Welbions. ''Voor Welbions is het echter het laatste jaar dat we op hen kunnen rekenen'', vervolgt Gerdien. ''We zijn dus nu op zoek naar nieuwe sponsors, die zich voor een aantal jaren aan ons willen verbinden!'' Omdat de dieren van de donatie van het Kringloopbedrijf gekocht waren, mocht bestuurslid Elly van ‘t Reve het hek openen.     A.H.