1 mei 2019 door: T.Stegeman Koor Mix uit Zenderen levert stemmentellers

Woensdagmiddag waren ze in grote getale opgekomen bij de loting wie de stemmentellers mag leveren bij de komende Europese Parlementsverkiezingen op donderdag 23 mei. Maar liefst 15 Bornse verenigingen hadden zich opgegeven voor de lucratieve manier om wat bij te verdienen voor hun vereniging.

Elles Grootjans informeerde de aanwezigen wat er van hen verwacht wordt als ze de loting zouden winnen. Ze moeten 28 tellers leveren plus minimaal twee reserves. Ze dienen 2 mei om 20.30 uurr aanwezig te zijn op de 15 stembureaus die Borne telt. Op de avond zelf wordt op partiijniveau gestemd en maadag 27 mei op individu.

Heel bedrag

De vereniging moet een contactpersoon aanstellen voor de communicatie met de gemeente. De gekozen vereniging ontvangt hiervoor 30 euro per stemmenteller, voor de meeste verenigingen een heel bedrag.

De verenigingen die zich hadden opgegeven om stemmentellers te leveren waren: De Wielerploeg van NEO, Het Stedelijk Orkest, popkoor Born to Pop, Koor Mix, de hardloopgroep De Kopslopers, Melbuulkes, De Kikkers, St. Gregorius, Inpajoko, Bornse Harmonie, Angorageiten, Trios 75 jaar Vrijheid, Toet'nbloazers, Borns Kleinkoor en Borne Blijf Fit

Het was waarnemend burgemeester Gerard van den Hengel die uit de 15 eitjes met de namen van de verschillende verenigingen de winnaar mocht trekken. Het Koor Mix uit Zenderen mag 23 mei a.s. de stemmen tellen van de stemmers in Borne.

Goed gevoel

De beide vertegenwoordigers van dit koor, Renate Elbers (ik had er de hele tijd al een goed gevoel over) en Hennie Zanderink, lieten duidelijk blijken erg blij te zijn met het winnen van deze verloting. Het Koor Mix is een koor dat het helemaal zonder sponsoring moet doen en moet de inkomsten zelf genereren. Het komt nu zelfs heel goed uit omdat ze op 22 september in de Poort van Borne, met zijn prachtige akoestiek, een concert ten gehore willen brengen waarvan de opbrengst ten goede komt aan de Stichting ALS.

Voor dit doel is mede gekozen omdat ze vorig jaar een koorlid hebben verloren aan deze vreselijke ziekte. Ze speelde ook in een ensemble dat hoogstwaarschijnlijk ook van de partij zal zijn bij dit concert. Verder zijn ze nog in gesprek over de deelname van een ander koor. Het programma is nog niet helemaal rond. Het 25-jarig bestaan in 2021 is tevens een doel waarvoor wat gereserveerd zal worden.