1 mei 2019 door: T.Stegeman Slijterij de Barrique naar Dorsmolen

De slijter kampte al jaren met huisvestingsproblemen. De unit aan de Azelosestraat werd te klein, de zaak was geheel uit zijn jasje gegroeid. Reden om uit te kijken naar een alternatief. Dit werd gevonden in de Dorsmolen, het pand waarin voorheen een supermarkt was gevestigd. Eigenaar Welbions is zeer content met de nieuwe huurder en ook de wijkvereniging omarmt deze nieuwe ontwikkelingen. Komende week wordt de handtekening gezet en is de zaak beklonken. Vervolgens moet er verbouwd worden. Het streven is om in het voorjaar van 2020 te verhuizen.

Het pand staat al geruime tijd leeg. Een sportschoolondernemer had het voornemen om er een 24-uurs sportschool onder te brengen, maar dit stuitte op hevige bezwaren van de bewoners. Hij haakte uiteindelijk af. Het moment voor eigenaar Thomas Hilderink, eigenaar van De Barrique, om toe te happen. Het pand is veel ruimer dan het huidige, dit betekent dat nu alle activiteiten onder één dak kunnen, dus geen opslag elders zoals nu wel het geval is. ''Bovendien is de unit aan de Dorsmolen aan de achterkant heel goed bereikbaar om te laden en lossen en er zijn aan de voorkant veel parkeerplaatsen. Perfect dus! Ik heb heel goed nagedacht, zo'n beslissing neem je niet zomaar, maar ik denk dat ik er goed aan doe!''

Building Design is ingeschakeld, Welbions geeft haar medewerking, dus binnenkort kan ze aan de slag gaan.