1 mei 2019 door: T.Stegeman Lintjesregen daalde ook in Borne

De lintjesregen is ook in Borne neergedaald. Maar liefst vijf vrouwen en vijf mannen, dus tien burgers in totaal werden onderscheiden. Burgemeester Gerard van den Hengel verwelkomde de gasten verhaalde over het vele vrijwilligerswerk dat de heren en dames op tal van terreinen hadden verricht.

Heel bijzonder waren de onderscheidingen voor Nel Groothues en Johan Leushuis. Dit stel, dat al jaren een paar vormt werd beide onderscheiden zonder dat ze het van elkaar wisten.

Dat was overigens telkens weer een hilarisch moment, als er verteld werd hoe de man of vrouw in kwestie naar het Kulturhus was gelokt.

Wim ten Bloemendal:

Is voorzitter/Secretaris Stichting Noodfonds Borne 1978, voorzitter Stichting scouting Sint Marinus Borne, voorzitter Vincentiusvereniging, penningmeester en vrijwilliger kampeerterrein (en) Vereniging Scouting Nederland en vrijwilliger pannenkoekenbakker bij de Bornse Pannenkoeken Bakkers

Jaap Bohnenn:

Oprichter en voorzitter Carnavalsvereniging de Schaop'nboll'kes, oprichter van "de Oetbloazers", lid werkgroep Multifunctioneel Beweegpark, Goedheiligman spelen Ariënsschool te Enschede, lid bestuurscommissie Bestuur Lichamelijke Opvoeding en Sport (BLOS) en Penningmeester Bornse Schaats- en Skeelervereniging

Tom Evers:

Eigen bedrijf Twente XL Werving en Selectie, secretaris Oranje Comite Borne, lid en leadzanger van Inpajoko, jeugdlid, jeugdbegeleider en voorzitter Scouting St. Stephanus – Martina en lid van de Dorpsproaters

Annette Evertzen:

Secretaris Stichting Gedenkklinker Borne, secretaris Stichting Onderhoud Joodse Begraafplaats, penningmeester, werkgroep lid, notulist Amnesty Bornevrijwilliger Stichting Filmhuis Borne, vrijwilliger heemkundeverenging, secretaris en penningmeester auteur boek "Ontduiken en onderduiken", adviseur gemeenten inzake Stolpersteine, educatie, rondleidingen en tentoonstellingen organiseren over het joodse thema

Nel Groothues:

Vrijwilligster 't Dijkhuis, vrijwilliger 't Roosevelthuis te Doorn, grimeur Contactgroep Boornse Noabers" In het verleden diverse vrijwilligersfuncties o.a. waarnemend koster bij de protestantse kerk , lid van een kerkkoor, leider bij handbalvereniging Zenderen Vooruit (ZV)

Annie Oude Nijhuis

Vrijwillig Hoofdbegeleider Stichting MeeReizen, vrijwilliger St. Rolstoelwandelgroep, vrijwilliger Werkgroep "Kerststal Hertme", naaister kleding Passie Spelen en Robin Hoodbestuurslid en lid Damesbestuur Klootschietersvereniging Hertme en vrijwilliger en lid Werkgroep Jeugd Hertme

Gerrie Paalman

Vrijwilliger bij 't Dijkhuis te Borne, Vrijwilliger bij Carint Reggeland in het Woolde te Hengelo , vrijwilliger bij Backenhagen / Humanitas, secretaris / vrijwilliger bij de Hengelose Omroepstichting (HEOS)

Johan Leushuis:

Vrijwilliger TMZ 't Dijkhuis Borne, coördinator / vrijwilliger Twenteweek in het Roosevelthuis, vrijwilliger Lourdesgroep, vrijwilliger Welzijn Ouderen Borne, penningmeester Katholieke Bond van Ouderen Borne (KBO, vrijwilliger / voormalig penningmeester Vereniging van Eigenaren Auronde, voorzitter en jeugdleider NEO Borne, penningmeester én zanger Shantykoor Borne, vrijwilliger bij de Zonnebloem, vorzitter en vervangend penningmeester Sportvereniging ZV

Ria Wekdam

Bestuurslid en vrijwilliger Zonnebloem, afdeling Borne, vakantievrijwilliger Zonnebloem Landelijk, regio Zonnehof en regio Hengelo

Wim Oldenbeuving

Vrijwilligerswerk TMZ het Dijkhuis, secretaris en voorganger in diensten - Raad van Kerken, midwinterhoornblazers - Blazer / Jurylid, rondleidingen in de Zwanenhof tijdens de Kloosterpad wandelingen, Fietsen met zomerweekgasten, zanger en voorganger Twents Liturgiekoor, vrijwilliger Aveleijn - zwemmen met cliënten met een verstandelijke beperking, collectant Epilepsiefonds, werken in moestuin Twickel en verzorgen rondleidingen door de kasteeltuin, vrijwilliger / mentor ROC Twente, lid werkgroep Fair Trade Borne