8 mei 2019 door: T.Stegeman Primeur: eerste Bornsche Maten Loop

Het kon eigenlijk niet uitblijven. Je woont in de Bornsche Maten. Je ziet op gezette tijden hardlopers in de wijk, vooral op de zondag. En je bent zelf ook een hardloper.
Vier van die wijkbewoners/hardlopers steken de koppen bij elkaar. Er is een idee. Waarom niet een 'echte' hardloopwedstrijd in onze wijk organiseren.
Ingrid Prigge, Ruud Weersink, Hans Punt en Merijn Tijhuis komen er snel uit. Op zondag 19 mei is er hun wedstrijd, de Bornsche Maten Loop. Aan enthousiasme om die wedstrijd te organiseren geen gebrek, laten de vier de Bornse Courant weten. Er zijn drie afstanden: 1 kilometer voor de kinderen, 5 en 10 kilometer voor de volwassenen. Start en finish bij de Beekparkschool. De kinderen lopen door het Beekpark. De volwassenen passeren sporthal de Veste en komen via de Hesselerweg weer terug. In die route zijn de Tuinlaan, Buitensingel, Visserij, Bellefleur, de Bornsche Beeklaan en de Morel opgenomen. De volwassenen die de 10 kilometer doen, lopen de route twee keer, de 5 km lopers één keer. Om uit te blazen is er voor de kinderen een springkussen. Voor alle deelnemers is er een speciale medaille die ter plekke wordt gegraveerd en voorzien van naam en tijd. Inschrijving gaat via de website www.inschrijven.nl. De kosten zijn 5 euro voor de 5 km en 7 euro voor de 10. De kinderen doen gratis mee. Op de dag zelf geldt een 'na-inschrijving'. Dan zijn de kosten 7 en 9 euro. Overlopend van enthousiasme meldt de organisatie dat zich voor deze eerste editie van de Bornsche Maten Loop al 180 deelnemers hebben gemeld.

(js)