15 mei 2019 door: T.Stegeman Borgave verliest in laatste seconden

Het is DSVD uit Deurningen dat zich na een zinderende slotfase in de laatste wedstrijd van de degradatiepoule ook volgend jaar eredivisionist mag noemen. Mede in het zadel geholpen door rommelig spel en onzorgvuldig afsluiten van Borhave nam DSVD al snel afstand tot 4-10. De Bornse ploeg wist zich echter weer te hervinden en reduceerde stapsgewijs de achterstand. Bij rust stond het 9-13. De wedstrijd werd zeer spannend en de kansen wisselden, waarbij DSVD regelmatig op voorsprong kwam. Met nog 25 seconden te gaan kwam Borhave echter opnieuw op een gelijke stand, 25-25. Kort voor het eindsignaal kreeg DSVD nog een strafworp toegekend, die door Kooiker benut werd. Borhave moet nu met de koploper van de promotiepoule in de eerste divisie Volendam, op 19 mei uit en 25 mei thuis strijden om de laatste beschikbare plek in de eredivisie.