22 mei 2019 door: T.Stegeman Diamanten huwelijk Jan en Ans Oosterhof – Hofstee

Ze zijn helemaal met elkaar vergroeid want Jan en Ans kennen elkaar van jongs-af-aan via een gezamenlijke kennis in Enschede, waar beiden zijn opgegroeid. Het was een logisch gevolg dat hier een huwelijk uit voortvloeide. Donderdag 23 mei is dat 60 jaar geleden.

Jan werd als zestienjarige knaap beroepsmilitair bij de Marine als elektromonteur. Hij heeft zelfs twee jaar op Curaçao gewerkt.

Tijdens zijn diensttijd zijn ze getrouwd, gingen in Enschede wonen en kregen er hun eerste zoon. Vanwege het werk van Jan verhuisde het gezin naar Vlissingen, waar hun tweede zoon werd geboren. Omdat Jan veel van huis was zocht hij een baan in Twente en kwam bij Hollandse Signaal te werken. Hiervoor verhuisden ze naar Hengelo waar een dochter het gezin compleet maakte.

Antennes plaatsen

Jan , die erg op zijn vrijheid gesteld was zag zijn kans schoon toen de tv. in opkomst was en er antennes geplaatst moesten worden. Hij startte hierin een eigen bedrijf. Jaren later, toen de kabels werden aangelegd begon hij samen met een vriend een bedrijf voor aanleg van elektrische verwarming in op- en afritten.

Nadat hij op zestigjarige leeftijd stopte met werken bouwde Jan maar liefst twee jachten van 11 meter lang. Ze hebben er veel plezier van gehad en hebben de Hollandse wateren overal bevaren. Nog steeds is Jan vaak te vinden in de jachthaven van Hengelo.

Ans had haar handen vol aan haar gezin. Zij hield niet alleen het huishouden draaiende, maar ze speelde ook veertig jaar lang fervent tennis. Ook in competities sloeg ze haar balletje. Totdat het fysiek niet meer ging was de tuin ook altijd haar domein.

Sinds zes jaar woont het echtpaar tot volle tevredenheid aan de Duivenstraat.

Hun 60-jarig huwelijksfeest wordt gevierd met een etentje samen met kinderen, hun vijf kleinkinderen en hun partners.