29 mei 2019 door: T.Stegeman BVV BORNE KAMPIOEN

Na vijf seizoenen in de vierde klasse te hebben doorgebracht speelt Borne volgend jaar in de derde klasse. De Bornenaren hadden genoeg aan een gelijkspel maar lieten met bij vlagen goed voetbal er geen twijfel over bestaan wie de winnaar van deze middag zou worden. In Borne won het verdiend met 3-1.

Sfeeracties, fakkels, spandoeken en een uitzinnig publiek waren de ingrediƫnten van een kampioenswedstrijd op een Borns sportpark, Voor een wedstrijd heb je ook een tegenstander nodig en de gasten uit Almelo startten prima. Maar het draaide deze middag nou eenmaal om de thuisploeg. Het kon echter niet voorkomen dat de Borne reeds in de 7de minuut op 1-0 kwam. De verdediging van de blauw witten verkeek zich totaal op de verre inworp van Wesley Assink en werkte het leer in eigen doel. Een minuut later had het zowaar de score kunnen verdubbelen maar Prigge kon de goed aangesneden voorzet niet afdoende controleren. Na een kwartier was het duel iets meer in evenwicht, maar dat vond Borne prima. De thuisploeg liet de gasten het spel maken en daar had Almelo toch moeite mee. De sterke Kerr stond geregeld op een eiland en zag Borne verdediger Jordy Dobbe hem continu de baas zijn. in de 28ste minuut werd een corner door Sven Pieterson tot doelpunt gepromoveerd.

Meteen na de pauze werd het duel voorgoed beslist en was de titel binnen. Sven Pieterson noteerde zijn tweede en Bornes derde treffer en met 3-0 konden de kurken van de champagneflessen. In het tweede bedrijf wist Almelo nog de eretreffer te produceren en de eindstand daarmee op 3-1 te brengen. Een oorverdovend kabaal volgde na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Besselink.