7 juni 2019 door: T.Stegeman Het is weer tijd om te wandelen

Massaal stonden de deelnemers op deze eerste avond van de Wandel4daagse te wachten op de parkeerplaats bij de sportaccommodatie. Het was de start van het wandelevenement dat deze eerste dag bijna 1400 inschrijvingen telde. Het leeuwendeel hiervan wordt gevormd door de basisscholen die ook nu weer in grote getale meelopen. De meeste leerlingen in herkenbaar schooltenue. Maar er zijn ook lopers die individueel meewandelen. ''Een mooie opwarmer voor de vierdaagse straks in Nijmegen'', laar Annette Boswerger weten. ''De afstand is wel niet vergelijkbaar, maar toch is het een leuke training. Bovendien is het gezellig om mee te lopen.'' De routes voeren door de omgeving van Borne. Azelo, Twickel, Hertme, Zenderen. In het buitengebied zijn nog wandelpaden genoeg. Organisator Ronald Boxem verwacht dat er de komende dagen nog meer inschrijvingen zullen volgen. ''Meestal komen er toch nog zo'n zestig bij, dat betekent dat we rond de 1450 lopers hebben. geen record, maar wel een mooi aantal!''
Donderdag worden de wandelaars ingehaald op de Twickelerblokweg. Boxem verwacht dat de eerste groep rond 18.45u al klaar is met de tocht. De Bornse Harmonie zal zich weer in de buurt van de finish opstellen en zo de deelnemers muzikaal onthalen.   A.H.