12 juni 2019 door: T.Stegeman Volop vertier op Beekparkfestival

De vaste onderdelen waaronder de zeskamp en de feesttent staan weer op het programma, maar daarnaast biedt het Beekparkfestival ook veel informatie. Dit wordt voornamelijk gedaan op de Buitenfair. Een markt met een grote diversiteit aan standhouders wil nieuwkomers in de wijk maar ook potentiële woningkopers graag adviseren. Zo staat er onder meer een grote tent van de gemeente waar informatie verkregen kan worden over het zelf bouwen en over verschillende projecten waarop ingetekend kan worden. De mogelijkheden zijn legio. Zelfs over het verbouwen van de bestaande woning kan informatie verkregen worden. Bedrijven als Janssen en de Jong, Bongerd VOF en Roosdom Tijhuis zijn graag bereid om mee te denken en te adviseren. Bovendien kan men zien hoe de aanleg van de nieuwe aansluiting van de Bornse Beeklaan op de provinciale weg, waarmee onlangs een begin is gemaakt, er straks uit gaat zien. ‘’Ik woon zelf met heel veel plezier in onze wijk en zou het anderen ook aan willen raden’’, vertelt Niels Wildenborg van de organisatie. ‘’Op de fair krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Er komt zelfs een Amerikaanse schoolbus waarin bouwprojecten bekeken kunnen worden.’’ Maar het zwaartepunt van het Beekparkfestival ligt op vertier en vermaak. En dat is er volop. Zoals gezegd de zeskamp. De kinderen kunnen zich ‘s ochtends uitleven op de diverse spelonderdelen waarna het de beurt is aan de volwassenen. ‘’De inschrijving bij de kinderen was al vrij snel vol. Maar liefst 22 teams doen er mee. Bij de volwassenen ligt dat anders, maar ook daar hebben zich al een groot aantal teams aangemeld. Ze zijn afkomstig uit de verschillende straten en buurten van de wijk en binden ‘s middags de strijd aan met elkaar. Het blijft altijd heel spectaculair om te zien.’’ Maar er is meer. Zo staat de FC Twente Kidsclub op het terrein, heeft LEC een race simulator en staat er een Kinderdorp opgesteld met onder meer de Kinderopvang Borne. Il Tartufo, Las Carretas en Eat and Wine zorgen voor de inwendige mens. De organisatie heeft veel aandacht gehad voor de kwaliteit van het feest en voor zichzelf de lat behoorlijk hoog gelegd.