3 juli 2019 door: T.Stegeman Felicitaties van de burgemeester voor RTV Borne

De award voor de beste lokale omroep hebben ze gewonnen. 1Twente is uitverkoren tot beste lokale omroep van 2019. En omdat RTV Borne deel uitmaakt van deze zender samen met Hengelo Haaksbergen en Enschede, deelt RTV Borne mee in de feestvreugde.  Burgemeester Gerard van den Hengel kwam naar de redactie in het Kulturhus om de club vrijwilligers te feliciteren. Met een taart namens de gemeente. De burgervader verwonderde zich over de grote groep vrijwilligers die zich dagelijks inzet om gebeurtenissen in beeld te brengen. Hij liet zich dan ook uitvoerig bijpraten door directeur Michel Van der Voort. De samenwerking binnen 1 Twente bleek een juiste keus te zijn. Hierdoor kan men gebruik maken van elkaars kennis en apparatuur. Bovendien kunnen er meer vrijwilligers ingezet worden. RTV Borne probeert zo actueel mogelijk te werken, nagenoeg alle gebeurtenissen worden bezocht en gefilmd. De beelden zijn op de site te bekijken maar ook op Facebook. Er wordt bovendien intensief samengewerkt met de Bornse Courant. Zo wordt er steevast na alk persgesprek een interview opgenomen van Jan Stoop met de betreffende wethouder. Ook Annemarie Haak verleent regelmatig haar medewerking bij het houden van interviews. Onlangs werd er nog een serie talkshows opgenomen met senioren, die herinneringen ophaalden aan vroeger. Deze week werd hierover een presentatie gegeven in het Dijkhuis zoals u elders in deze krant kunt lezen.   Kijk ook op facebook voor een fotoreportage   A.H.